Најновије

Шојгу: Групе руских трупа настављају да мељу сво наоружање и опрему испоручено Кијеву

„Само у првом месецу ове године губици Кијева износе више од 6.500 војних лица, 26 авиона, седам хеликоптера, 208 беспилотних летелица, 341 тенк и друга оклопна борбена возила, 40 борбених возила вишецевних ракетних система“ Руски министар одбране Сергеј Шојгу назвао је успешним развој непријатељстава у области Угледара и Артемовска у Доњецкој Народној Републици.

„Тренутно се војне операције успешно развијају у областима Угледара и Артемовска“, рекао је Шојгу у уторак на конференцијском позиву у војном ресору.

Према његовим речима, као резултат офанзивних дејстава руских трупа на доњецком и запорошком правцу ослобођени су Соледар, Клешчејевка, Подгорное, Краснопоље, Благодатное, Лобкове, а такође и Николајевка.

У јануару су Оружане снаге Украјине изгубиле више од 6500 војника, рекао је министар.

„Само у првом месецу ове године губици Кијева износе више од 6.500 војних лица, 26 авиона, седам хеликоптера, 208 беспилотних летелица, 341 тенк и друга оклопна борбена возила, 40 борбених возила вишецевних ракетних система“, рекао је Шојгу.
 
Према његовим речима, непријатељ трпи значајне губитке, упркос невиђеној војној помоћи западних земаља.

„Групе руских трупа настављају да мељу сво наоружање и опрему испоручену Кијеву, како на рутама испоруке, тако и на борбеним положајима“, рекао је Шојгу.

Шојгу је такође нагласио да САД и њихови савезници покушавају да развуку сукоб што је више могуће снабдевањем тешким наоружањем и позивањем Кијева да заузме руске територије.

„У ствари, такви кораци увлаче земље НАТО-а у сукоб и могу довести до непредвидивог нивоа његове ескалације“, рекао је Шојгу.

Украјина схвата немогућност победе над Русијом војним путем, па наставља са тактиком застрашивања, ударајући на цивилно становништво, додао је министар.

„Оружане снаге Украјине ударају по стамбеним подручјима, болницама, местима гомилања цивила, врше терористичке акте на државним и друштвеним објектима“, рекао је Шојгу.

„О варварској природи украјинског руководства сведочи и његова неспремност да прекине ватру током православног Божића. Током овог периода, Оружане снаге Украјине су цинично спроводиле интензивна гранатирања насеља. Укупно је непријатељ испалио преко 550 артиљеријских и минобацачких граната“, рекао је министар.

БЕРИЋ ЈАВЉА СА ФРОНТА: Жестоко је - кренуо је озбиљан напад (ВИДЕО)

Извор:vostok
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА