Најновије

"СИТУАЦИЈА У ОПЕРАТИВНОМ ЋОРСОКАКУ" Кијев пред важном дилемом

Министар одбране Украјине Алексеј Резников је у фебруару најавио припрему украјинских снага за контраофанзиву.

Фото: Јутјуб

Војни губици Украјине су тако озбиљни, да украјинска команда треба да одлучи да ли ће да шаље војнике у Артјомовск или да их искористи за контраофанзиву, пише Њујорк тајмс, позивајући се на изјаве чиновника.

- Украјински губици су били толико озбиљни да је команда принуђена да одлучи да ли ће одреде послати да бране Бахмут (Артјомовск) или да их искористи за пролећну офанзиву - наводи лист.

Према писању листа, у овом тренутку администрација председника САД Џозефа Бајдена је уверена да потрошња муниције и губици Украјине у подручју Артјомовска не доводе у опасност планирану пролећну контраофанзиву.

- Ипак, што битка дуже траје, то је све већа вероватноћа да ће се то (мишљење Беле куће) променити - додаје Њујорк тајмс.

Раније је официр украјинске армије Валериј Прозопас изјавио да због недостатка снага и средстава Кијев не може себи да дозволи озбиљна офанзивна дејства у Донбасу. Према његовом мишљењу, ситуација је доспела у оперативни ћорсокак.

Вицепремијер Украјине за питања европских и евроатлантских интеграција Олга Стефанишина изјавила је да се Кијев бави планирањем офанзивне операције и додала да очекује оружје од Запада да не би ишао "на положаје Руса празних руку".

Министар одбране Украјине Алексеј Резников је у фебруару најавио припрему украјинских снага за контраофанзиву.

Поцрнеле крстове Кијево-Печерске лавре погледајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА