Најновије

ДА ВУЧИЋ ДА ОСТАВКУ: Обрадовић предлаже нове захтеве

Бошко Обрадовић, лидер Двери тражио је од опозиције слогу, али и појаснио зашто наведени захтеви нису најбоље решење.

Бошко Обрадовић сматра, да и уколико би се испунили сви захтеви који се протестом упућују, решење не би било на дохват руке. 

“Чак и ако би власт испунила део или све ове захтеве, они би и даље остали на власти. Поставили би нове своје чланове РЕМ-а, новог свог министра полиције и шефа БИА, нове своје уреднике РТС-а, од ТВ Б92 направили би нови ТВ ПИНК, а од „Вечерњих новости” – нови „Информер”, и наставили све по старом.

Нема сумње да сви одговорни, од РЕМ-а, преко РТС-а до министра полиције и шефа БИА морају поднети оставке, као и да медији који систематски годинама шире мржњу и насиље морају бити укинути, пре свих ТВ ПИНК и „Информер”. На томе треба инсистирати до краја”, додао је Обрадовић.

Решење ће бити краткотрајног даха, а на крају све ће остати суштински исто. 

“Међутим, ако остане иста власт она може на њихова места поставити друге послушнике и наставити све исто или још горе. Зато постојеће захтеве треба надоградити тражењем оставки председника Републике (то је једино што се скандира на протестима!) и Владе Србије. 

Техничка Влада може бити решење као увертира пред “демократске изборе”.

И још важније, зато нам је потребан механизам којим ћемо развластити режим да више не може самостално да одлучује, а то је управо прелазна, техничка Влада.

Без обзира да ли нестраначка или концентрациона, односно састављена од представника и власти и опозиције, прелазна Влада од 6-12 месеци значи поделу власти и одговорности у циљу ослобођења медија и одржавања поштених избора. Не видим разлог зашто иза ове идеје не би стала комплетна опозиција без обзира на наше идеолошке и друге разлике.

На првом месту остаје испуњење захтева са протеста, а прелазна Влада која ће гарантовати слободу медија и фер изборе постаје решење за излазак из актуелне политичке кризе око кога можемо сви да се ујединимо”, рекао је Бошко Обрадовић. 

Нови избори донели би много тога, а на крају дана и питање Косова и Метохије би се актуелизовало али на прави начин.

“А онда на новим изборима у поштеним условима грађани ће одлучити ко ће даље водити Србију. Ово је једино разумно, мирно и демократско решење које би требало да прихвати и власт, да је разумна и одговорна. Међутим, они не смеју на изборе пре него што заврше оно што су обећали Западу прихватањем француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово. То је очито услов Запада за наставак подршке владајућем режиму у Србији.

Зато су прелазна Влада и нови избори не само једино решење за излазак из ове кризе већ и брана предаји Косова и Метохије. Можда су зато прелазна Влада и избори постали забрањена тема”, рекао је Обрадовић.

ЗЕЛЕНСКИ БЕСНЕО НА ВУЧИЋА? Немачки дневник кренуо овим снимком (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА