Најновије

НА КОСОВУ ВРИ: Бачена бомба у Кормињану, нађено наоружање у Звечану, у току Куртијев фејк референдум!

У дворишту куће С. С., српске националности, у Кормињану код Косовске Каменице, догодила се експлозија. Оштећен аутомобил. Сумња се на ручну бомбу.
Бум!

Бум!

Инцидент у Кормињану је РТС-у потврђен у дирекцији полиције у Гњилану, уз информацију да нема повређених, те да се сумња да је активирана ручна бомба.

О инциденту је известила и дирекција полиције у Приштини у свом 24-часовном извештају, додајући да је експлозија пријављена нешто пре поноћи.

“Подносилац жалбе са Косова пријавио је да је експлозивна направа, за коју се сумња да је ручна бомба, експлодирала у дворишту његове куће. Осим материјалне штете на његовом аутомобилу, није било повређених. Случај и даље истражују надлежне полицијске јединице”, наводи се у извештају.

Оружје у Звечану

Две аутоматске пушке, више метака и електрошок, полиција је запленила у Звечану, у кући за коју тврди да је власник Србин, а који се тренутно налази у централној Србији.

"По службеној дужности, обавештен је тужилац, по чијем овлашћењу су полицијски службеници, по утврђеним процедурама, извршили контролну радњу једне куће, на чијем се тавану налазиле два ватрена оружја АK-47, више комада муниције и електрошок", наводи се у саопштењу полиције.

Полиција има сазнања у вези са осумњиченом мушком особом српске националности, власником стамбене куће, а за коју се сумња да се налази у централној Србији.

Полиција наводи да овај случај није у вези са процесом гласања о смени председника општина на северу KиМ.

Циркус од референдума

У четири општине на северу Косова и Метохије централне власти у Приштини данас организују гласање на којем се бирачи изјашњавају "за" или "против" разрешења општинских председника албанске националности, изабраних прошле године гласовима неколико процената бирача. Српска листа позвала на бојкот. Интересовање бирача симболично.

Гласање на којем се одлучује да ли ће председници албанске националности у четири српске општине, изабрани прошле године гласовима неколико процената углавном албанских бирача, остати на тим позицијама, почело је симболично, уз безначајно интересовање грађана.

Из Централне изборне комисије саопштено је да је до 11 часова гласало 85 грађана од више од 45.000 уписаних.

Невладине организације које прате гласање известиле су да су на свим бирачким местима постављене сигурносне камере, док се гласачке кабине налазе на позицији која може нарушити тајност гласања и може се посматрати као застрашивање бирача.

Због тога, а и других разлога, челници Српске листе позвали су на бојкот гласања, иако су првобитно подржали петицију за смену председника општина.

Српска листа је истакла да надгледање гласања камерама нема ни у закону ни у досадашњој пракси на КиМ.

Нагласили су и да је нереалан број бирача у бирачким списковима, јер је као последица тортуре власти у Приштини дошло до значајног исељавања Срба са севера.

Гласање у Лепосавићу, Зубином Потоку, Звечану и Северној Митровици могуће је у школама наставе на албанском језику, комуналним, приватним и објектима Агенције за имовину. Директори школа наставе на српском језику нису дозволили гласање у њима.

Прочитајте ОВДЕ зашто Курти не сме да оснује ЗСО

Извор: Правда / Танјуг / РТС

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА