Најновије

ЗАПАД БЕСНИ ОД ОВОГА: Како је Путин Мундијал претворио у своје моћно оружје

Кремљ можда није у добрим односима са Западом, али је Русија домаћин Светског првенства у фудбалу и зато остатак света долази код руског председника Владимира Путина, објавио је "Си-Ен-Ен".

Владимир Путин отвара Мундијал (Фото: kremlin.ru)

"Светски лидери долазе у Москву на Мундијал, што диже углед Владимира Путина и Русију ставља у центар геополитичког дешавања, а руски председник осваја важне дипломатске поене", наводи Си-Ен-Ен.
Као пример наводи се убедљива победа Руса на старту Првенства против Саудијске Арабије.

У свечаној ложи, Владимир Путин је угостио саудијског престолонаследника Мухамеда бин Салмана.

Селекција Саудијске Арабије изгубила је од Руса са 5:0, али су Путин и саудијски принц искористили тај сусрет да потврде сагласност око светске цене нафте.

Путинов офанзивни "шарм Светског првенства" настављен је и ове недеље.

У уторак је у Русију дошао и генерални секретар УН Антонио Гутерес да би заједно с руским председником гледао меч између Португалије и Марока.

Руски председник ће бити домаћин и јужнокорејском лидеру Мун Џае Ину, недуго након историјског самита између севернокорејског лидера и председника Америке у Сингапуру.

Си-Ен-Ен наводи да ће Мун прво одржати говор у Руској думи, да би потом отпутовао у Ростов где ће гледати утакмицу између селекција Јужне Кореје и Мексика.

У питању је тродневна посета, која ће почети сутра.

Као и Зимске олимпијске игре у Сочију 2014. године, и Светско првенство у фудбалу представља начин да Русија искаже своју самоувереност што се тиче повратка на светску политичку сцену, констатује Си-Ен-Ен.

Подсећајући на случај Крима, обарање малезијског авиона МХ-17 изнад Украјине, као и случај тровања Сергеја Скрипаља и његове ћерке, Си-Ен-Ен наводи да све то није одвратило стране туристе да одлазе у Русију, као и да је, према Фифиним подацима, највише улазница за Светско првенство продато у Америци.

"А присуство на хиљаде страних навијача, који славе, навијају и пију на улицама Москве и других руских градова шаљу снажну визуелну поруку – Русија дочекује свет раширених руку и није изолована", закључује Си-Ен-Ен.

Прочитајте ОВДЕ шта је Сергеј Шојгу рекао о антируској хистерији и јачању трупа НАТО код руских граница.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путинов говор на отварању Мундијала

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА