Најновије

"МА, ДОВИЂЕЊА! КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!" Цела Хрватска у шоку, а нарочито Динамо

Да је Црвена звезда прошле седмице избацила Шериф, сада би у недељи пред нама она и Динамо Загреб одлучивали ко ће у Лигу шампиона, али после испадања црвено-белих, "модри" ће на мегдан Молдавцима и то, дефинитивно, ослабљени.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Наиме, првотимац Загрепчана, Лирим Кастрати, добио је "пресуду" којој се ни он, ни Динамо, ни челни људи Фудбалског савеза Хрватске (ХНС), ни УЕФА нису надали:

Кастрати не може да путује у Молдавију, на први меч поменутих клубова, који је на програму у уторак, јер су Молдавци дефинитивно одлучили да не дају визу овом фудбалеру. Разлог је што што је он држављанин самопроглашене "Републике Косово", за чију селекцију је већ наступао, а власти Молдавије ту територију не признају као независну државу.

Шампион Хрватске је молио на све стране да се ова ситуација разреши тако да Кастрати добије молдавску визу и заигра у поменутој утакмици која представља "прво полувреме" борбе за Лигу шампиона, али...

Било је узалуд.

За Молдавце је Косово - Србија, и то су поручили свима који су им се обраћали овим поводом. То је, дефинитивно, значило да Кастрати стварно не може да добије визу, па ће "модри" без њега кренути на овај важан меч.

Сам Динамо Загреб је на следећи начин ставио тачку на ову причу:

"Овим путем обавештавамо јавност и навијаче о томе да је ГНК Динамо према Молдавији пре неколико дана упутио молбу да молдавска држава играчу прве екипе Динама Лириму Кастратију, иначе држављанину Косова*, одобри издавање визе за улазак у Молдавију с циљем учествовања тог играча у утакмици плеј-офа УЕФА Лиге шампиона између Шерифа и Динама.

Након интензивних контаката клуба с Фудбалским савезом Хрватске и УЕФА, у недељу смо добили одговор да молдавска држава не може одобрити улазак играча Лирима Кастратија у Молдавију.

ГНК Динамо изражава жаљење због тога што играч прве екипе није добио позитиван одговор у контексту путовања у Молдавију као играч ГНК Динамо на званичну утакмицу квалификација за Лигу шампионаа, те што ангажман ХНС-а и УЕФА као кровне европске фудбалске организације такође није резултовао позитивним одговором. Играч Динама, нажалост, због политичких разлога није добио могућност да дође у прилику да реализује своје спортске циљеве. Захваљујемо ХНС-у, УЕФА и Фудбалском савезу Молдавије на уложеним напорима у решавању овог проблема", наводи се у саопштењу клуба с Максимира.

Сличан проблем постојао је и прошле године, али је Кастрати тада ипак добио визу за Русију, која такође не признаје независност јужне српске покрајине.

Подсетимо, фудбалери Црвене звезде нису успели да се пласирају у плеј-оф за Лигу шампиона пошто су поражени од екипе Шерифа у реваншу, па ће екипа чији је стратег Дејан Станковић играти против Клужа за пласман у групну фазу Лиге Европе. Хрватски и молдавски првак ће одлучивати ко ће у елитно европско клупско такмичење, а поражени из тог двомеча "сели" се аутоматски у Лигу Европе.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА