Најновије

ДА ЛИ СРБИЈА СТАЈЕ ДАНАС ЗБОГ ВУЧИЋА И РИО ТИНТА? Ево шта ће све демонстранти пробати да блокирају

Велики протест грађана заказан је за данас од 14 сати, а поред Газеле и Мостарске петље биће блокирани и Панчевачки и Пупинов мост, Ибарска магистрала и друге локације, саопштио је "Еколошки устанак".

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

„Еколошки устанак“ објавио је да су познате локације које ће бити блокиране, а међу њима на списку су Мостарска петља и Газела из више праваца, Панчевачки пут, Пупинов мост у Земуну.

Биће блокирани и путеви Ибарска магистрала код Барајева и Прељине, Крушевац – Појате, Ваљево пут ка Лозници, Пожега – Косјерић (Песак), КГ-ЈА Капија Левча на Ракљу, Шабац – Сокина кафана, Нови Сад – Варадинска дуга, Лазаревац – Очаге, Крагујевац – код Балкана, Горњи Милановац – обилазница, Бачка Паланка и још других локација.

„Еколошки устанак“ напомиње да грађани могу на њихов мејл да пошаљу нове локације које ће бити блокиране.

Покрет „Крени-промени“ најавио је за данас од 14 сати блокаду централног београдског моста „Газела“, а поред овог моста биће блокирана и Мостарска петља. Блокада путева биће на више локација у Србији, а протест ће бити организован и у Лозници, Ваљеву, Јагодини, Новом Саду и другим градовима.

План организатора јесте да се блокирају највеће саобраћајнице и тако искаже незадовољство због доношења Закона о референдуму и експропријацији, као и већ константној теми попут доласка фирме Рио Тинто.

Организатори су оставили могућност да одређене локације буду изненада блокиране, па се претпоставља да наведене локације неће бити једине које ће бити испуњене грађанима.

„Еколошки устанак“ најавио је да ће се они окупити испред Палате правде у 13 часова одакле ће сви заједно кренути у једночасовну блокаду Мостарске петље.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА