Најновије

ВАГНЕРОВЦИ ПРОБИЛИ ФРОНТ И ОСЛОБОДИЛИ НАСЕЉЕ: Стеже се обруч око Соледара (ФОТО)

Војници ПМЦ "Вагнер" шаљу поздраве из Јаковлевке. Данас је село прешло под контролу руских трупа

Ситуација за Оружане снаге Украјине северно од Соледара се погоршала.

Руси настављају операције чишћења рубова села. Руске снаге које напредују тек треба да успоставе упориште у том подручју.

Борбе за Јаковлевку и на њеним периферијама трају већ неколико недеља. 5. децембра Руске јуришне групе пробиле су одбрамбене линије 10. одвојене Рударско-јуришне бригаде украјинских оружаних снага у селу и заузеле два упоришта украјинског вода. После два дана украјинске трупе су избачене из села.

Руска војска је недавно преузела контролу над селом Белогоровка, која се налази неколико километара северно од Јаковљевке. Међутим, борбе у том подручју и даље трају. Усред успеха Русије у Јаковљевку, Украјинска групација би ускоро могла да се повуче са својих положаја дуж пута који води до Соледара.

Након што руска војска обезбеди своје упориште у Јаковљевку, притисак на групу оружаних снага Оружаних снага у Соледару ће се повећати. Борци Вагнера ускоро би могли да нападну бок одбрамбених украјинских снага у граду. Вагнерове јединице такође су пресекле још један пут који је водио до Соледара, који је раније већ делимично прешао под руску контролу.

УКРАЈИНА ОБЈАВИЛА: Постоје два услова за крај рата

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА