Најновије

Француски генерал, витез Легије части: Украјина иде у катастрофу, Русија само чека прави тренутак

Доминик Делавард оцењује да ће до преговора доћи нужно ове или почетком следеће године, а да Украјина неће моћи да оствари своје циљеве, већ ће бити принуђена да се потчини вољи Руске Федерације.

Генерал француске војске, витез Легије части и Националног ордена за заслуге Доминик Делавард оценио је да иако су у Украјини већ француски плаћеници, верује да Макрон неће слати ниједну регуларну војну јединицу на фронт.

Како каже, француски председник је такву изјаву објавио због ефекта публицитета који би му омогућио да опстане на међународној сцени.

Додаје да је Макрон остао усамљен због своје екстремне позиције јер га нису подржали ни француски народ, ни друге западне земље попут Немачке и Велике Британије.

"Мислим да Украјина постепено иде ка катастрофи. Руси су створили веома велики, сложени фронт и свакодневно напредују дуж целе линије одбране у Донбасу и другде", каже Делавард.

Сматра да Руси чекају прави геополитички тренутак да покрену офанзиву великих размера.

"По мом мишљењу, до краја године Украјина ће много изгубити, ако не и потпуно нестати. Али Руси неће пребрзо напредовати. Они желе да пролонгирају ствар, тако да Запад урони у још веће економске проблеме. Француска данас има потешкоћа, цела Европа и Сједињене Државе такође. Путин чека свој тренутак и убрзаће офанзивне акције када буде потребно", сматра француски генерал.

Оцењује да ће до преговора доћи нужно ове или почетком следеће године, а да Украјина неће моћи да оствари своје циљеве, већ ће бити принуђена да се потчини вољи Русије.

"Шолца и Макрона народ више не подржава. Сигуран сам да ће се то одразити на изборима у Европи. Мислим да ће то утицати на континуирану подршку Украјине. Стога, Кијев треба да размишља о преговорима сада, јер што дуже траје рат, то ће преговарачки услови бити повољнији за Русију. Услови преговора остаће исти: оно што остаје под контролом Украјине мора бити демилитаризовано и денацификовано", каже Делавард.

После сукоба, каже он, остатак Украјине више неће бити интересантан за Европску унији, па је неће ни подржавати. Чим Украјина изгуби свој офанзивни потенцијал, НАТО ће изгубити сваки интерес за њу, уверен је француски генерал.

"Када се овај рат заврши, Украјина више неће занимати Европу, а Брисел неће знати шта да ради са њом. Тако да мислим да ће се преговори одржати ове или почетком следеће године. Али Украјина више неће моћи да утиче на преговоре. Она неће имати другог избора него да потпише оно што Русија захтева – вероватно предају", каже Делавард.

Не верује да ће Европска унија моћи да настави да подржава Украјину, да јој поново пребаци 100 милијарди долара за подршку економији.

"Разлог је једноставан: већ смо у кризи, препуни дугова. Први буџет француске државе је плаћање камате на њен дуг и то ће се погоршавати повећањем камата. Економска ситуација у Француској и Европи једноставно неће дозволити подршку Украјини", сматра француски генерал.

Још један рат у Европи?! Хоће ли свет ово преживети? Застрашујућа најава: Претвориће нас у бојно поље!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА