Састојци:
- Коре за питу
- 300 г сира
- 200-250 г качкаваља
- 130 г киселе павлаке
- 4 јајета
- 300 мл млека
- Со, бибер
- Мирођија по укусу
Припрема:
Бели сир и павлаку помешајте, па уситните штапним миксером док не добијте кремасту структуру. Затим мало посолите и сипајте преко сецкане свеже мирођије. Промешајте. Затим умутите јаја и млеко, па их посолите и побиберите. Узмите 3 коре (спојите) и премажите са доста смесе са сиром и ређајте у тепсију димензија 20x20x5 цм коју сте претходно мало премазали са уљем. Затим сипајте преко рендани качкаваљ, па опет кору са сиром. Тако урадите у 3 или 4 слоја. Задњи слој нека буде рендани качкаваљ. Затим прелијте са млеком и јајима, па мало избодите виљушком по тесту. Прекријте са 3 коре и опет мало избодите виљшком. Ставите да се пече на 200 степени неких 35 минута. Пред крај поспите са мало изренданог качкаваља.
Рецепт за кремасту пилетину у сосу од мајчине душице и лимуна прочитајте ОВДЕ.
Извор: Ствар укуса