Најновије

Вагнер - руски витезови! Путинова елитна јединица добила мурал у Београду (ВИДЕО)

У тренутку када нова америчка нелегална власт Џозефа Бајдена на све начине покушава да гурне Украјину у рат са Русијом, док се на границама Донбаса гомилају снаге и док читав свет са страхом очекује расплет нове кризе, Српска Десница својом новом акцијом недвосмислено шаље поруку да је на страни правде. 

Mурал (Фото: Српска десница)

Активисти Српске Деснице у Београду су насликали мурал којим одају поштовање руским херојима из јединице Вагнер који се боре против тероризма и екстремизма на разним ратиштима света од Донбаса до Сирије и који су у Сирији задали смртоносне ударце Исламској држави.

Инспирација за мурал је била фотографија председника Русије Владимира Путина за одликованим припадницима  јединице Вагнер Андрејем Трошевим, Андрејом Богатовим, Дмитријем Уткином и Александаром Кузнецовим.  Од Путина су прва двојица одликовани орденом ,,Хероји Русије" док су друга двојица по четири пута одликовани ,,Медаљом за храброст". На муралу стоји натпис "Вагнер - руски витезови !"

- Треба одати почаст и указати највећу славу јунацима наше братске Руске Федерације. За специјалну јединицу Вагнер, коју сматрају Путиновом елитом, се чуло први пут у Новорусији када су заштитили руско становништво ДНР и ЛНР, али највећу славу су обрали када су ослободили Палмиру коју је Исламска држава уништавала иако је под заштитом УНЕСКУ - рекао је Вацић подсећајући и на бројна друга херојства јединице Вагнер.

Ово је само један у низу мурала које је Српска Десница посветила руским херојима. Предходно је Српска Десница одала почаст херојима Новорусије Гивију и Мотороли муралима у Београду и Новом Саду, али и муралом Владимиру Путину. 

У јеку тензија са западом, Руси започели велике војне вежбе код Крима! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА