Најновије

У ПАРИЗУ БЕЗ КАРАТЕА, АЛИ БИЋЕ БРЕЈКДЕНСА?! Француски каратисти се побунили, то иде на руку Јовани!

Вест да се карате неће наћи на Олимпијским играма у Паризу највише је погодио земље чији су спортисти донели медаље из Токија, међу којима су Француска и Србија.

Златна каратисткиња Србије Јована Прековић (фото: Јутјуб)

Занимљиво, Француска је домаћин наредних Игара, али у званичном саопштењу навели су да се карате неће наћи на њиховом програму јер су предност добили „спортови популарни на друштвеним мрежама“ – скејтбординг, сурфовање, брејкденс и пењање.

Један од првих који је се огласио био је француски шампион из Токија Стевен да Коста који је јавно позвао Олимпијски комитет Француске да нађе место за карате у Паризу.

„Тренирао сам јако напорно. Радио оно што волим, донео сам Француској злато и поносно носио заставу. Све је изгледало као сан, али онда сам се пробудио и затекао ову вест. Желим да одбрани олимпијско злато пред својом публиком у Паризу“, написао је Да Коста на званичном Твитер налогу.

Исто жели и српска такмичарка Јована Прековић која је нашој земљи донела једно од укупно три злата из Токија, али и остали каратисти и каратисткиње који су се такмичили у Јапану.

Карате савез Француске послао је отворено писмо Олимпијском комитету, јавно су замолили челне људе да нађу простора, али питање је да ли ће апели уродити плодом.

„Врата за карате затворена су у Паризу“, рекао је Кит Меконел – директор Међународног олимпијског комитета (МОК) у интервјуу за АФП.

„Морамо да балансирамо између традиционалних спортова и ових што су у порасту“, додао је.

Многи други утицајни француски портали, почев од „Паризијена“, „Фигара“ и других подржали су каратисте Француске, међутим, одлука се није променила.

„На крају крајева, четири нова спорта, брејкденс, пењање, скејтбординг и сурфовање су предложена још у фебруару 2019. године“, наводи се у саопштењу МОК-а.

Ови спортови описани су као „млади, приступачни и у складу са временом у ком живимо“, те је жеља да се уведу они који су, најпре, популарни на друштвеним мрежама.

Олимпијске игре желе да се приближе младима, али учињена је велика неправда према спористима који неће бити у прилици да одбране одличја у Паризу – и међу њима је наша Јована Прековић.

Има тетоважу Драже попут Гуровића, српског фудбалера јури УЕФА због “фашистичких симбола”, опширније ОВДЕ.

Извор: sputniknews.com                  

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА