Најновије

Оштра порука Новаку из Аустралије: Две дозе вакцине или нема играња!

Данијел Ендрјуз, премијер Викторије, истакао је да Аустралија неће попустити ни за педаљ када је у питању вакцинација спортиста, што се односи и на Новака Ђоковића.

Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Док се на читавој планети занимају за здравствени картон Новака Ђоковића, првенствено да ли је примио вакцину против коронавируса, и сам је одлучио да говори о томе.

Остало је велико питање ко ће од најбољих тенисера играти од 17. до 30. јануара на Аустралијан опену.

„Мислим да невакцинисани играчи неће добити визу за улазак у ову земљу, а и да добију вероватно би морали да буду стављени у карантин неколико недеља. Вирусу није важно како сте рангирани у тенису нити колико сте гренд слемова освојили. Потпуно је небитно, морате бити вакцинисани да бисте заштитили себе и друге“, рекао је Ендрјуз.

Премијер Викторије је истакао да ће се правило обавезне вакцинације односити и на све оне спортисте који нису из Аустралије.

„Професионални спорт је део правила који се односи на све који желе овде да раде и морају сви да буду вакцинисани двоструком дозом. Тако да не верујем да ће невакцинисани тенисер моћи да добије визу у овој земљи, а ако је и добију, морали да буду неколико недеља у карантину. Не мислим да ће особа за коју сте ме питали (мислио је на Новака Ђоковића прим. аут. ) или било који други тенисер, да све не персонализујемо, или голфер или возач формуле 1, моћи да добије визу. Ако грешим, сигуран сам да би им федерална влада ставила то до знања“, додао је Ендруз.

Истакао је да би трајање правила о вакцинисаним спортистима могло да се продужи до краја 2022. године.

„Овако је код нас већ неко време. Нећемо чинити ништа да охрабримо људе да се не вакцинишу, јер би тада могли да резонују да могу да чекају неколико недеља или месеци. Не можете чекати када је присутан коронавирус“, закључио је Ендрјуз.

Украјина напала Русе! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА