Најновије

ДФ: Предлажемо изборе, нећемо рушити владу са ДПС-ом

То је најпоштеније рјешење гдје ће грађани поново бирати своје представнике. Вјерујем да ће изабрати владу и бити мудрији и паметни од нас на наредним изборима - истакао је Мандић

Представници Демократског фронта обратио се јавности у Скупштини Црне Горе везано за платформу која подразумијева формирање нове владе. У Подгорици су јуче одржане сједнице руководећих органа једног дијела конституената ДФ-а.

Андрија Мандић је казао да парламентарна већина није испунила очекивања оних клоји су галсали и да ће ДФ прдложили колегама из парламентарне већине и националним мањинама да врaте мандат грађанима.

То је најпоштеније рјешење гдје ће грађани поново бирати своје представнике. Вјерујем да ће изабрати владу и бити мудрији и паметни од нас на наредним изборима – истакао је Мандић.Казао је да ДФ у понедељак неће подржати иницијативу ДПС-а за смјену владе Здравка Кривокапића.

Наши посланици неће бити у скупштинској сали када дође до гласања, саопштиће да не подржавају владу Кривокапића. Видјећемо колико ће посланика остати и подржати Кривокапића, а они који буду ван сале су такође они који не подржавају владу Здравка Кривокапића – навео је он.

Небоjша Медоjевић jе казао да се министри сукобе са премиејром, в.д. стање је у тужилаштву и правосуђу, да расте број незапослених, да нема инвестиција, да ниједан шеф нарко картела није ухапшен и шверцер цигарета.

– Премијер и министри неће да долазе на конторлна саслушања, највећи хаос трпе грађани Црне Горе. Позивамо да се врати мандат грађанима који ће изабрати нову валду, а са ДПС-ом нећемо рушити владу- нагласио је Медојевић.

Постоје незваничне медијске информације да ће ДФ у случају негативног одговора других партија власти на понуђену платорму, покренути дијалог о организовању ванредних парламентарних избора, што укључује и иницијативу за скраћење мандата Скупштини Црне Горе, навео је РТЦГ.

Дискусија и гласање поводом иницијативе из опозиције да се изгласа неповјерење актуелној Влади заказани су за понедјељак. Из УРА су јуче саопштили да је за њих неприхватљиво да са Демократским фронтом договарају ванредне парламентарне изборе у Црној Гори.

Огласила се и Уједињена Црна Гора, из које су саопштили да ће гласати против неповјерења Влади и скраћења мандата парламенту.

Извор:In4s.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА