Најновије

ЂОКОВИЋ ЈЕ БРОЈ ЈЕДАН: Новак за сада одбио нападе на прво место АТП листе, колико још може да издржи?

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић започео је 369 недељу на првом месту АТП листе и недостаје му још осам да обори апсолутни тениски рекорд који са 377 недеља на челу ВТА листе држи Штефи Граф.

Фото: Јутјуб

Карлос Аалкараз је освојио Мадрид и можда у овом тренутку јесте тенисер са најбољом формом, али начекаће се још извесно време да потврди речи Александра Зверева после финала у шпанској престоници да је најбољи тенисер на свету. 

Није најбољи ни када се рачунају резултати од почетка године, иако се у АТП трци за Завршни мастерс сезоне приближио земљаку Надалу на само 70 бодова заостатка. То значи да би већ после Рима могао да преузме вођство у АТП трци, али за чело АТП листе ће морати још да чека.

Она каже да је Новак најбољи, а овог понедељка српски ас има 8260 бодова, 270 више од другопласираног Данила Медведева. Трећи је Александар Зверев иако није одбранио титулу у Мадриду, четврти Рафаел Надал, а пети Стефанос Циципас.

Карлос Алкараз је и ове недеље остварио ренкинг каријере пошто је захваљујући тријумфу у Мадриду напредовао за три позиције и сада је шести на свету. Топ 10 комплетирају Андреј Рубљев, Матео Беретини, Феликс Оже-Аљасим и Каспер Руд.

Миомир Кецмановић је и даље други рекет Србије, напредовао је за једно место и сада је 31, што му је најбољи пласман у каријери. Филип Крајиновић је прескочио Ласла Ђереа и тренутно је он трећи рекет Србије на 54. месту, које је прошле недеље заузимао Ласло а сада је пао за четири позиције. Душан Лајовић се полако враћа, ове недеље је напредовао за 13 места и сада је 67. на свету.

Остали наши тенисери нису у првих сто. Миљан Зекић је напредовао са 285. на 265. место, а Хамад Међедовић је упркос тријумфу на турниру у Улцињу покварио пласман за 27 места па је сада 521.

Може ли Новак да остане први после Ролан Гароса?

Још док се није знао победник турнира у Мадриду почео је Мастерс у Риму. Ррезултати на Отвореном првенству Италије могу да одреде редослед на врху АТП листе све до краја Ролан Гароса. 

Што се тиче Новака, једини који може да га престигне је Данил Медведев, што би Русу могло да успе иако због операције киле не учествује у Риму.

Да се то не би десило већ на следећој листи, Новак мора на Форо Италику да понови успех из Мадрида, односно да стигне бар до полуфинала. У том случају, имаће 50 бодова више од Медведева на листи која излази 15. маја.

То му ипак не би било довољно да обезбеди останак на челу све до краја Ролан Гароса. Разлог је што му се у недељи пре почетка Отвореног првенства Француске брише 250 поена које је освојио тријумфом на Београд опену, турниру који је прошле године "углављен" пре Ролан Гароса чији почетак је одложен за недељу дана.

Због тога је важно да Новак у Риму одбрани прошлогодишње финале, иако ће то бити ђаволски тешко, јер му је жреб већ у полуфиналу одредио Рафаела Надала који ће имати лакши пут до завршнице јер му, за разлику од Мадрида, у Риму на путу не стоји Алкараз.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА