Најновије

ВАТЕРПОЛИСТИ У ЧЕТВРТФИНАЛУ СП: Са муком победили Аустралију

Победом над Аустралијом од 6:5, ватерполисти Србије обезбедили прво место у Групи Д на Светском првенству у Будимпешти, које гарантује директан пласман у четвртфинале такмичења. У изузетно тесном и неизвесном дуелу победу "делфинима" донео Лукић у последњој четвртини.

Српски ватерполисти (Фото: ВСС)

Нису "делфини" имали добар дан против Аустралије, али су на пливалишту у Сегедину дошли до изузетно важне победе која им доноси прво место у Групи Д на Светском првенству - 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0).

ма" донео Лукић у последњој четвртини.

Нису "делфини" имали добар дан против Аустралије, али су на пливалишту у Сегедину дошли до изузетно важне победе која им доноси прво место у Групи Д на Светском првенству - 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0).

Србија - Аустралија 6:5, извештај Горана Степића
Аустралија се показала као изузетно "досадан" и неугодан противник, а на голу је имала расположеног голмана Портера, док Србија није играла са 100% својих могућности.

И поред свега, "делфини" су остварили тријумф који их оставља на првом месту у групи, па ће у трећем колу, очекиваном победом против Казахстана, оверити пласман у четвртфинале такмичења.

Ниједна од екипа није имала два гола предности на овом мечу, а Аустралијанци су водили два пута.

Јакшић је постигао први гол на мечу, изједначио Едвардс, да би у другој деоници резултат био 2:2 - Мандић је био двоструки стрелац у екипи Дејана Савића, Пауер и Форд погађали за ривала.

И у трећем периоду било је 2:2 - Лукићи Драшовић били су стрелци за Србију, у листу стрелаца за Аустралију уписали су се Пауер и Едвардс.

У последњу четвртину ушло се са нерешеним резултатом 5:5, а одлучујући погодак на мечу постигао је Никола Лукић, ватерполиста крагујевачког Радничког.

Србија у трећем колу игра против Казахстана, објективно најслабије екипе у групи, док ће Аустралија и САД у међусобном дуелу одлучити о другом и трећем месту у групи.

Осим пласман у четвртфинале, "делфини" су овим тријумфом добили и више одмора, пошто ће после утакмице са Казахстаном и пре селидбе у Будимпешту имати четири дана одмора.

Последњи дуел у групи Србија игра у суботу од 18.00 часова.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА