Најновије

ЗЕЛЕНСКИ НАПРАВИО ВЕЛИКУ ГРЕШКУ: Може да изгуби америчку подршку

Фотографисање украјинског председника Владимира Зеленског и његове супруге Елене за магазин Вог представило је ситуацију у Украјини као нешто неозбиљно, што доводи у сумњу искреност речи и дела Кијева, пише амерички лист Федералист.

Владимир Зеленски (Фото: Председништво Украјине)

„Уместо да се укључи у мировне преговоре који би могли да помогну да се оконча сукоб од којег пате украјински грађани, Зеленски покушава да заоштри руско-украјинску кризу увлачећи Запад у директну конфронтацију са Русијом, нуклеарном силом. Ужива симпатије светске заједнице и фотографише се за Вог, док његови људи страдају“, наводи се у чланку.

Према речима аутора чланка, фотографисање у сјајном часопису је било „комично и драматично“. Зеленски је преценио подршку обичних Американаца, рекао је он. Али у исто време, Кијев захтева милијарде од пореских обвезника за своје потребе.

„Сјајне слике у Вогу су заиста важне Американцима. Они се тренутно боре против инфлације и питају се да ли су милијарде долара прикупљене од њихових пореза помогле у финансирању овог фотографисања“, закључио је новинар.

Украјински председник је више пута критикован због непримереног изгледа и активности на месту шефа државе. Тако је током посете лидера Француске, Немачке и Италије Кијеву 16. јуна, Зеленски је уместо званичног пословног одела обукао војну униформу, а пре недељу дана се састао са америчким глумцем и комичарем Беном Стилером. Заузврат, његова супруга Елена је оптужена да је прекорачила своја овлашћења захтевајући да се западни ПВО системи обезбеде Украјини током њене посете Сједињеним Државама.

Како је украјинска војска погодила своје заробљенике у ДНР, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА