Најновије

УКРАЈИНСКИ ЗАРОБЉЕНИЦИ МОЛЕ РУСЕ: Не враћајте нас у Украјину (ВИДЕО)

Ратни заробљеници Оружаних снага Украјине из јединица маринаца, Националне гарде, ваздушно-јуришних и копнених снага одлучили су да остану на територији под контролом Руске Федерације, због неспремности за борбу и страха да ће се поново вратити линије фронта, саопштено је у Министарству одбране Русије. Објављен је низ видео снимака на захтев заробљеника.

Заробљеници (Фото: РИА Новости)

Сви су добровољно положили оружје и предали се руским војницима како би спасли своје животе.

Према њиховим речима, мало људи у украјинској војсци сада то може да уради, пошто војници националистичких батаљона, делујући као одреди и претећи војницима погубљењем, не дозвољавају никоме да напусти своје положаје који се налазе на линији контакта. .

Ратни заробљеници су говорили и о корупцији која влада у Оружаним снагама Украјине, одсуству било какве контроле у ​​јединицама, пракси застрашивања војника и варварском односу према цивилном становништву, које националисти увелико користе као живи штит. .

Ратни заробљеници су одбили да се размене и не желе да се врате у Украјину, како не би постали „топовско месо“ и погинули, по наредбама команде по налогу марионетског руководства земље, које уништава своје људи.

Бивши украјински војници потпуно су задовољни условима притвора. Према њиховим речима, у Привременом притвору за ратне заробљенике обезбеђују им се три топла оброка дневно, организована је могућност одласка у цркву, купање и прање веша, као и неопходна медицинска помоћ.

Ратним заробљеницима се по потреби обезбеђује одећа и неопходне кућне потрепштине.

Такође, ратним заробљеницима се даје могућност да контактирају своје рођаке како би им испричали своју судбину.

Како пролазе они који се нису предали, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА