Најновије

ЗВИЦЕР СМИСЛИО ДА ГРОБНИЦА БУДЕ СЕФ: Новац стајао у непромочивим торбама

Налог Вељку Беливуку и Марку Миљковићу, оптуженима да су као вође организоване криминалне групе починили многобројна злодела у региону, да у гробници код Барајева сакрију новац, оружје и дрогу, дао је нико други до њихов ментор Радоје Звицер.

Фото: МУП

Најновије сазнање о томе како је овој двојици "синуло" да направе несвакидашњи "штек", произлази из оперативног податка црногорских безбедносних служби да је на истоветан начин милионе од дроге, али и одређене комаде дугих цеви, "склонио" и сам Звицер, сазнају "Новости".

Постоје сазнања, скинута са заштићене апликације "скај", али и од одређених сведока, да овај наводни вођа "кавачког клана" има овакве штекове у околини Котора.

- Према одређеним индицијама, није реч о једној, већ чак о неколико гробница - наводи наш извор.

- У некима од њих су стварно сандуци са посмртним остацима људи, док је у другима искључиво новац. Он је добро заштићен од влаге. Постоје та сеоска гробља, од којих су нека чак и неприступачна. Мафијашки босови су проценили да је то најбоље место да сакрију своје прљаве милионе, бар док их не убаце у легалне токове.

О којим сумама је реч, може само да се нагађа. Звицер располаже са милионима, док далеко мање имају Беливук и Миљковић, али се и овде ради о шестоцифреним бројевима.

- Новац ове криминалне групе током досадашње истраге није пронађен - наводи извор "Новости" упознат са радом истражних органа.

- Постоји оперативни податак о гробници у околини Барајева и он се сада истражује. О томе врло мало сазнања имају чак и припадници ове злочиначке екипе, осим оних који су им били најближи. Очекује се да ће у потрази за овим "благом" највише помоћи човек који је последњи добио статус сведока-окривљеног, а то је Срђан Лалић.

Према досадашњим информацијама, ова двојица су направила гробницу на једном сеоском гробљу у околини Барајева. Подигнут је и споменик, са измишљеним именима и фотографијама. Испод бетонске плоче склоњени су новац и оружје, за које се сумња да је коришћено у ликвидацијама, као и одређена количина дроге.

- Према досадашој истрази, Беливук и Миљковић су налоге директно добијали од Звицера, који важи за једног од вођа которског "кавачког клана" - објашњава наш саговорник.

- Они су били његова београдска и српска "испостава". Ангажовао их је, према последњим информацијама, и за убиства у Атини и на Крфу. За све то је требало обезбедити новац, али и пушке, односно пиштоље. Све је то дебело плаћено.

Како је овом которском мафијашу на ум пало да своје "штекове" направи на гробљима тешко је рећи. Ипак, чињеница је да су то, бар до сада, била најсигурнија места за скривање како пара, тако и осталих предмета из кривичних дела, па чак и оружја.

Новац у непромочним торбама

Људи зазиру од гробова, па је и то можда разлог да се у њима направе својеврсни сефови - наводи наш извор упознат са истрагом. - Осим док неко не покаже прстом, тешко да ће полиција кренути да отвара и ископава гробна места, на којима су положени цвеће и венци.

Одређена сазнања указују да је новац упакован, као и дрога, која се баца са бродова на отвореном мору. То су непромочиве торбе. Наредних месеци очекујемо резултате ове истраге.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА