Најновије

РУСИЈА ОКУПИЛА ВЕЛИКУ ВОЈНУ КОАЛИЦИЈУ: Стигло 50.000 страних војника (ВИДЕО)

Свечано отварање стратешке командно-штабне вежбе „Восток-2022“ одржано је на полигону Сергејевски у Приморском крају, саопштило је новинарима Министарство одбране Русије.

Руска војска (Фото: Министарство одбране Русије)

„У свечаној атмосфери, током општег формирања војних контингената који учествују у маневрима, подигнута је застава вежбе Восток-2022“, саопштило је министарство.

Јунус-Бек Јевкуров, заменик министра одбране Русије, најавио је отварање вежби у присуству команданата војних контингената страних држава.

„Вежбе у оквиру коалиције држава помажу у развијању заједничког разумевања организације обуке трупа, њиховог командовања и интеракције на оперативном и тактичком нивоу, јачању пријатељства и другарства између наших војника“, рекао је он.

Поздравну реч одржали су и представници Азербејџана, Алжира, Јерменије, Белорусије, Индије, Казахстана, Киргистана, Кине, Лаоса, Монголије, Никарагве, Сирије и Таџикистана. Потом су војна лица из контингената држава учесница вежби продефиловала у свечаном маршу.

Маневри ће бити одржани на девет полигона од 1. до 7. септембра под руководством начелника руског Генералштаба у Источном војном округу и биће завршна фаза обуке оружаних снага у овој години.

Укупно ће у вежбама учествовати више око 50.000 војника, преко 5.000 комада наоружања и војне опреме, укључујући 140 авиона, 60 ратних бродова, чамаца и помоћних пловила.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА