Најновије

ПАТРИЈАРХ МОСКОВСКИ КИРИЛ: Интересовање краља Велике Британије Чарлса III за православље могло би да постане основа за развој односа између

Патријарх московски и целе Русије Кирил изразио је наду да би интересовање које је раније показивао краљ Велике Британије Чарлс ИИИ за православље могло да постане основа за развој односа између две земље.

Патријарх Кирил. (Фото: ria.ru)

- Суђено вам је да преузмете посебну одговорност за судбину Отаџбине и станете на чело једне од најпознатијих и најпоштованијих владајуц́их династија у свету. Ваша дугогодишња активност на добробит земље и њеног народа донела вам је поштовање поданика британске круне и грађана држава које су чланице Комонвелта - наводи се у честитки патријарха Кирила упуц́еној Чарлсу ИИИ, поводом његовог ступања на престо.

Поглавар Руске православне цркве је такође захвалио краљу Велике Британије на интересовању за православље и изразио наду у даље јачање пријатељства међу народима.

- Сец́ам се ваших посета црквама и манастирима у Русији и иностранству, када сте имали прилику да се упознате са хиљадугодишњим духовним наслеђем Руске цркве. Надам се да ц́е ваше велико интересовање за православље, укључујуц́и и руску традицију, исказано протеклих година, допринети даљем развоју добрих односа међу нашим народима - рекао је он.

Чарлс је 2020. године посетио руску православну цркву Марије Магдалене у Јерусалиму. Поред тога, као принц два пута је посетио и Санкт Петербург.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА