Најновије

Народна странка подржала проглас за одбрану Косова

Народна странка Вука Јеремића саопштила је данас да подржава проглас истакнутих интелектуалаца за окупљање у одбрани Косова и Метохије.

Фото: Јутјуб

„Народна странка подржава ову иницијативу истакнутих српских интелектуалаца, као и све друге активности које доприносе постизању националног јединства, учвршћивању политике непризнавања сецесије наше јужне покрајине и заштити државног и националног интереса на Косову и Метохији“, наводи се у саопштењу Народне странке.

У саопштењу се истиче да се убрзавају дипломатске активности са циљем да Србија пристане на чланство такозваног Косова у Уједињеним нацијама и да Народна сматра да није више довољно рећи „никада нећемо признати Косово“, већ је неопходно да држава Србија учини све што је у њеној моћи да спречи чланство Косова у УН.

Та странка још једном је позвала председника Републике да упути писма председницима Русије и Кине у којима ће их обавестити да Србија никада неће признати такозвано Косово и од њих тражити да искористе своје право вета у Савету безбедности ако питање чланства Приштине у УН дође на разматрање овог тела.

Народна странка ће наставити да се бескомпромисно залаже за очување Косова и Метохије у саставу Србије, као и за успостављање демократије у нашој земљи, навела је Народна.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА