Најновије

Грађани Србије у буци свакодневних лажи не могу да чују истину: Вучић направио огроман пропуст у УН

Некадашњи председник Србије Борис Тадић оценио је као „катастрофалан“ пропуст у обраћању председника државе Александра Вучића у Уједињеним нацијама (УН) што није јасно подвукао да је за Србију неприхватљиво чланство Косова у УН.

„Ово је било посебно битно сада када се поново подиже у међународној заједници тема такозваног модела две Немачке, као решење за Косово. Када год се помене тај модел, мора се имати у виду да су у то време обе Немачке биле чланице УН“, рекао је Тадић, у ауторском тексту за недељник НИН.

Према његовом речима, „тешко је поверовати да се ради о аматерском пропусту, нажалост, такав пропуст многима у свету данас више личи на намерно отворена врата“.

Тадић је навео и да грађани Србије „у буци свакодневних лажи“ не могу да чују да Међународни суд правде (МСП) „никад није донео одлуку да је једнострано проглашење независности Косова у складу са међународним правом, већ је употребио игру речи да би избегао одговор на постављено питање“.

Како је навео, суд је „волшебно устврдио да декларација о независности не представља кршење међународног права само због тога што су је донели они који нису били фактор међународног права“.

„У складу са својим интересима, Албанци све време инсистирају на делу одговора у ком се каже да ‘није кршење међународног права’, а од доласка Српске напредне странке на власт Србија пропушта да инсистира на томе да се истовремено не каже ни да јесте у складу са међународним правом“, указао је Тадић.

Он је навео да „Вучић и његов режим све време подржавају албанско тумачење нападајући бившу власт за то питање МСП“.

„Несхватљиво је да тако одговор МСП не тумачи ниједна земља која не признаје независност Косова и да оне које повлаче признање то чине управо уз такву аргументацију док Србија чини супротно од тога. Само зарад унутрашње пропаганде усмерене против бивше власти Вучић се одриче овог кључног аргумента којим се штити највиши национални интерес Србије“, оценио је Тадић.

Шта ће се дешавати са армија ДНР и ЛНР након уједињења сазнајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА