Најновије

РУСИ ПОНОВО ПОГОДИЛИ УКРАЈИНСКУ ЛЕГИЈУ СТРАНАЦА: Код Николајевке остало 80 лешева плаћеника

Извештај Министарства одбране Руске Федерације о специјалнoj војнoj операцији за 29. септембра 2022. године који је представио генерал Игор Конашенов:

Илустрација (Фото: Јутјуб)

- Оружане снаге Руске Федерације настављају специјалну војну операцију.
 
- Високопрецизним ударима Ваздушно-космичких снага Русије по положајима страних плаћеничких јединица „Легија странаца“ у рејону насеља Николајевка Доњецке Народне Републике уништено је до 80 милитаната.

- Више од 70 украјинских војника и 14 јединица војне технике уништено је од последица удара по привременом размештају другог батаљона 92. Механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у близини града Купјанска у Харковској области.

- Ударима оперативно-тактичке авијације, ракетних трупа и артиљерије неутралисано је шест командних места Оружаних снага Украјине, укључујући командна места 53. Механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у близини насеља Елизаветовка Доњецке Народне Републике и 14. Механизоване бригаде у области насеља Двуречна у Харковској области, као и 87 артиљеријских јединица, људства и војне технике у 198 рејона.

- Током контраартиљеријске борбе у рејону насеља Павлоград Дњепропетровске области, неутралисана је ракетна батерија вишецевних ракетних система "Хајмарс" произведених у САД-у. Артиљеријска батерија америчких хаубица М777 неутралисана је у близини насеља Гуљајпоље у Запорошкој области. У области насеља Јевгеновка у Доњецкој Народној Републици уништен је артиљеријски вод оруђа великог калибра „Гиацинт“.

- Такође, уништено је девет складишта муниције и ракетног и артиљеријског оружја у областима насеља Коломијцево у Дњепропетровској области, Котљарево, Березњеговатое и Шевченково у Николајевској области, Лежино у Запорошкој области, као и у Крамторску и Малиновки у Доњецкој Народној Републици.

- Радарска станица украјинског противваздушног ракетног система С-300 уништена је у близини насеља Владимировка, Николајевске области.

. Ловачки авиони Ваздушно-космичких снага Русије оборили су МиГ-29 Ваздухопловних снага Украјине код насеља Курахово у Доњецкој Народној Републици и украјински Су-24 код насеља Калуга, Николајевска област.

- Системи ПВО неутралисали су осам беспилотних летелица у областима насеља Александровка у Николајевској области, Брускинское, Рајское, Садок у Херсонској области, Јасењевка Луганске Народне Републике, Павловка и Петривске Доњецке Народне Републике.

- Поред тога, седамнаест ракета америчких вишецевних ракетних система "Хајмарс" и једна противрадарска ракета америчке производње "Харм" пресретнуто је у областима насеља Новаја Каховка, Херсонске области и града Херсона.

- Укупно, од почетка специјалне војне операције уништено је 307 авиона, 155 хеликоптера, 2.107 беспилотних летелица, 377 противваздушних ракетних система, 5.147 тенкова и других оклопних борбених возила, 855 вишецевних ракетних бацача, 3439 артиљеријских оруђа, као и 5973 специјалних војних возила.

Да ли се ближимо крају рата? Сазнајте ОВДЕ.

Извор: Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА