Најновије

СПРЕМНА ЗАМЕНА ЗА ЗЕЛЕНСКОГ: Ко може да дође на његово место?

Што више траје сукоб у Украјини, све се више спекулише о функцији председника Украјине и ко може да је преузме од актуелног лидера Владимира Зеленског

В ладимир Зеленски (Фото: Председништво Украјине)

Највероватније ће садашњег председника Украјине Владимира Зеленског заменити главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни.

Ову претпоставку је изнео војни експерт Јуриј Кнутов у интервјуу за руски Пети канал.

„Мислим да се спрема замена за грађанина Зеленског у лику Залужног, и то је јасно видљиво. Дакле, сасвим је могуће да ће од Зеленског ускоро бити затражено да поднесе оставку“, рекао је Кнутов, преноси ТВ канал.

Он је, у разговору са новинарима, појаснио да могућност оваквог развоја догађаја потврђује медијска активност украјинске војске. Залужни и цела његова породица почели су да се често појављују на насловницама водећих листова Запада. Сада заједно, а често уместо брачног пара Зеленски, у страним таблоидима се појављује главнокомандујући Оружаних снага Украјине. Западни медији чешће интервјуишу Залужног него гаранта „независне“ (Украјине – прим. ред.).

Кнутов је нагласио да Залужни у разговору са страним медијима даје веома искрене изјаве, и то му је дозвољено.

„Његова последња изјава била је у духу чињенице да ако кијевске власти одлуче да склопе мировни споразум (са Русијом), онда ћемо ми, војска, учинити све да до тог споразума не дође“, прецизирао је Кнутов, напомињући одсуство било какве цензуре у извору код Залужног.

Разлог за оставку председника Зеленског, према речима стручњака, биће велики пораз украјинске војске.

„У случају пораза Оружаних снага Украјине, Зеленски може бити жртвено јарац уместо Залужног, могу му пребацити стреле и натерати га да поднесе оставку“, нагласио је Кнутов.

Он објашњава овај аспект чињеницом да је Зеленски био активан иницијатор наставка великих непријатељстава. Залужни, напротив, сада показује потребу за уздржанијим ставом по овом питању.

О судбини ОДКБ-а прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА