Најновије

ОДАКЛЕ МИГРАНТИМА У СРБИЈИ ОРУЖЈЕ: Из Албаније, са Косова или из Украјине?

Небојша Човић, бивши председник Координационог центра за КиМ, каже да је Курти на политичком плану изгубио некакву иницијативу провокација. Додаје да у овом тренутку не може ситуацију са таблицама да назове нити поразом нити победом.

Аутоматске пушке (Фото: Pixabay)

"Оно што је „одиграо“ Београд, то ми се допада и доста је добро одрађено. Пред нама је свакако време великих притисака и нових превара", рекао је Човић, додаје да ће они покушати да увуку причу о ЗСО, како они нама заправо чине велики уступак што ће то да дозволе.

Како каже, пробаће да представе како они нама нешто чине, додаје да ми немамо право да се вратимо у институције.

Додаје да имамо много више узрока због којих се налазимо у овој ситуацији, нису само у питању таблице.

Ухапшени мигранти са ознакама ОВК

У великој акцији полиције похапшени су илегални мигранти код Хоргоша, пуцали су једни на друге, а међу њима су пронађене ознаке ОВК.

Човић наводи да је "Курти за свашта нешто заслужан, да се налази у свакојаким радњама против Србије, али да не зна да ли може да се повеже са случајем на Хоргошу, иако су, како је рекао, пронађене ознаке ОВК".

"Мислим да су направљене велике грешке у ЕУ које сада узимају маха. Мигранти се нису створили сами од себе, створио их је колективни запад", рекао је Човић.

Како каже, сада је питање одакле мигрантима оружје.

"Наши органи су их разоружали, имали смо и раније сличне инциденте. Поставља се питање одакле им оружје, да ли је из Албаније, са Косова, да ли је из Украјине, озбиљна је ситуација и са тиме се озбиљно треба позабавити", рекао је Човић.

Како каже, Прешево је интересантно јер је то зона у којој имамо административну линију са Косовом. Додаје да наши надлежни органи требају хитно и брзо да интервенишу да се сазна ко је организатор.

"Неопходно је сазнати ко су њихови ауторитети. Мислим да Србија мора полако да се затвара за мигранте, жао ми је тих људи, али са њима улазе разни ликови који могу бити опасно за нас. Не сумњам да је можда неко са запада уплетен у ово", рекао је Човић.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА