Најновије

Ивица Дачић након састанка са делегацијом Комунистичке партије Кине: Србија највећи пријатељ Кине у Европи

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас након састанка са делегацијом Комунистичке партије Кине да је Србија највећи пријатељ Кине у Европи.

"Ми ћемо и поред свих притисака који долазе на непримерен начин наставити нашу сарадњу са Кином", поручио је Дачић на конференцији за новинаре у седишту СПС и оценио да је то у обостраном интересу.

Он је захвалио Кини на подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије, додајући да и Кина може да рачуна на подршку Србије када је реч о њеном суверенитету и интегритету.

Председник СПС је подсетио и на историјске чињенице, попут оне да је током бомбрадовања 1999. године, једна од мета у Београду била и кинеска амбасада.

Када је реч о сарадњи две партије, Дачић је рекао да она траје више деценија, те да у оквиру успешне сарадње Србије и Кине јача и међупартијска сарадња.

"Наше две земље су пријатељске, једни друге подржавамо, имамо и Споразум о стратешком партнерству, а односи између председника Кине Си Ђинпинга и председника Србије Александра Вучића су на високом нивоу", истакао је Дачић.

Заменик министра међународног одељања Централног комитета Комунистичке партије Кине Куан Хонгшан рекао је да су са делегацијом СПС разговарали о јачању сарадње у свим областима између две државе, али и на нивоу партија.

"Разменили смо мишљење и договарали конкретне планове за будућу сарадњу две парије. Комунистичка партија Кине и СПС су братске партије, а две државе имају челично пријатељство", рекао је Хонгшан.

Он је позвао делегацију СПС да посети Кину, додајући да и данас памте Дачићеву посету Кини фебруара 2020. године када је почела пандемија корона вируса, уз оцену да је то била храбра одлука и велика подршка кинеском народу.

Поновио је да две земље заједно чувају међународно право изразио задовољство чињеницом да се Србија развија.

ПОЉСКА ХОЋЕ КАЛИЊИНГРАД: Украјинци немају више снаге, њихов пораз ће бити тежак ударац за НАТО! (ВИДЕО)

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА