Најновије

РУСИЈА ДОБИЛА ИЗВИЊЕЊЕ ОД ВАТИКАНА: Признали грешку после изјаве о Чеченима и Бурјатима

Русија је дипломатским каналима добила извињење Ватикана због изјаве папе Фрање о Чеченима и Бурјатима, саопштила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова

Папа Фрања (Фото: Pixabay)

„Дипломатским каналима из Ватикана је примљен апел који садржи званичну изјаву у име државног секретара Свете Столице Пјетра Паролине у вези са поменутом изјавом понтифика.

У изјави се, између осталог, каже: „Државни секретаријат Ватикана се извињава руској страни. Света столица дубоко поштује све народе Русије, њихово достојанство, веру и културу, као и друге земље и народе света'’.

Способност признавања својих грешака све је ређе у савременој међународној комуникацији... Овакав приступ изазива искрено поштовање.

Верујемо да је овај инцидент решен и радујемо се наставку конструктивне интеракције са Ватиканом“, навела је Захарова током брифинга.

Подсећамо, папа Фрања је крајем новембра дао интервју америчком верском часопису Америка, током којег је изјавио да су Чечени и Бурјати „најокрутнији“ од оних који учествују у сукобу у Украјини. Скандалозна изјава је изазвала незадовољство у регионима где живе ова два народа и целом руском друштву.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА