Најновије

ПУТИНОВА ОРУЖЈА СМРТИ: Ако их употреби, НАТО носачи авиона биће уништени, ништа их не може зауставити (ВИДЕО)

Ударне групе НАТО-а су у опасности због „Путиновог супероружја". О томе пише Јаке Епштајн, аналитичар „Бусинесс Инсидера".

Фото: ria.ru

Прве информације о „Посејдону" почеле су да се појављују 2015. године, али Русија није журила да званично објави овај пројекат. Тек 2018. Путин је најавио стварање торпеда, а годину дана касније појавио се снимак његовог тестирања.

- Посејдон је једно од шест „супероружја -руског председника Владимира Путина", наводи аутор.

Аналитичар наглашава да „Посејдон" има неограничен домет, постиже брзину до 200 километара на сат, и може да носи и конвенционалне и нуклеарне бојеве главе.

Торпедо је дизајниран да уништи ударне групе носача авиона и обалне циљеве. Тиме ће размештање овог оружја, представљати директну претњу за НАТО носаче авиона.

- Неки стручњаци су „Посејдон" називали системом судњег дана, јер његова масивна носивост има потенцијал да изазове радиоактивни цунами, који би могао да изазове значајно уништење - наводи се у чланку.

Епштајн је уврстио интерконтиненталну балистичку ракету „Сармат", хиперсонични ракетни систем „Авангард", нуклеарну крстарећу ракету „Буревестник", хиперсоничну ракету „Кинжал" и противбродску хиперсоничну ракету „Циркон", на листу руског супероружја.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА