Најновије

„Кројачица из Париза“: Прича о невероватној жени

Ново из Вулкана.

Фото: Вулкан

Очаравајућа прича о моди, несаломивој вољи и осећањима која се могу оставити по страни, али се никада не заборављају – Кројачица из Париза. Задивљујући роман Џорџе Кауфман, чија је радња смештена у другу половину XX века, води вас на путовање преко три континента.

Роза Кустачер је изградила модну империју помоћу свог умећа да осмисли савршену одевну комбинацију за сваку прилику. Али вечерас, док се спрема за најважнији састанак свог живота, њено уобичајено самопоуздање посустаје.


Покушавајући да изабере хаљину и савршену нијансу кармина, Роза почиње да приповеда своју невероватну причу. Причу о томе како јој се живот распао. О сиромашној девојци пореклом из села високо у планинама Италије. О нацистичкој окупацији и бегу усред ноћи, о новој нади у Швајцарској и сломљеном срцу, о гламуру и новој љубави у Паризу. О амбицијама и разочарању у Рио де Жанеиру, о успеху и самооткривању у Њујорку. Схватила је да је живот провела у бегу. Али више неће бежати.

„Савршено скројено, каодиор хаљина.“ – Рејчел Рис, бестселер ауторка

„Књига у којој ћете се изгубити.“ – Џил Пол, ауторка романа Огрлица кнегиње Татјане

Овај дебитантски роман доживео је велики успех широм света и преведен је на више од десет језика. Савршен је избор за читаоце који воле романтичне, историјске романе, пуне неочекиваних заплета.

Џорџа Кауфман рођена је у северном Лондону, где је и одрасла. Студирала је социјалну антропологију и демографију на Кембриџу, Лондонској школи економије и Оксфорду. Добар део двадесетих и раних тридесетих година живота провела је у разним крајевима света, преферирајући она која почињу на слово Б: Брисел, Бело Оризонте, Брајтон и Бостон. Од 1995. године живи у Лондону, где је каријеру демографског антрополога заменила одгајањем деце и писањем.

Вулкан издаваштво први пут објављује књигу ове ауторке. Слични наслови су Царица Елен Алпстен, као и романи Терезе Ревај и Ајше Кулин.

Роман Кројачица из Париза доступан је на сајту vulkani.rs  и у књижарама Вулкан широм Србије.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА