Најновије

УКРАЈИНЦИ МЕЊАЈУ ТАКТИКУ: Отварају се нове линије ка Донбасу

Украјински конфликт, који траје већ неколико година, доживео је недавно значајну промену тактике од стране украјинских снага. Ова нова стратегија, коју су Украјинци применили, представља прекретницу у рату и отвара нове перспективе за решавање сукоба.

У прошлости, Украјина се углавном ослањала на дефанзивну тактику, са фокусом на очување територијалног интегритета.

Међутим, украјинске снаге планирају да пређу са дефанзиве на офанзиву. Ова промена тактике доноси са собом неколико кључних елемената.

Поред тога што је ФСБ спречио много терористичих напада, Украјинци планирају велики напад на Донбас и то се показало променом линије већ данас нападом на Новодоњецк.

Украјински војни напади на Донбас сада се изводе кроз координисане офанзивне операције које користе комбинацију различитих војних елемената. Ове операције су пажљиво планиране и изведене са циљем да се противничке снаге неутралишу и поврати територијална контрола.

ХАОТИЧНО У КИЈЕВУ: Зеленски кренуо жестоко на Кличка

Украјинци користе комбинацију конвенционалних снага, специјалних јединица и подршку ваздушних и артиљеријских снага како би извели напад. Специјалне јединице обучене су за извођење прецизних и брзих акција иза непријатељских линија, саботирање њихових комуникација и ометање логистичких путева.

Уз то, Украјина је повећала употребу беспилотних летелица за извиђање и нападе на противничке циљеве. Ове летелице омогућавају реално време прикупљања обавештајних података о непријатељу, идентификацију њихових положаја и слабе тачке. На основу ових информација, украјинске снаге могу прецизно циљати противничке војне положаје и логистичке линије снабдевања.

РУСИ БЕСНИ САМО ТАКО: Имају поруку за Зеленског

Постоји бојазан да тренутно имамо одвлачење или “лажну контраофанзиву”.

Такође је важно напоменути да Украјина користи асиметричне тактике у нападима. Уместо да се директно суочавају са бројним руским снагама, Украјинци користе брзе маневре, хитне нападе и изненадне промене формације како би одржали иницијативу и збунили противника. То омогућава украјинским снагама да максимално искористи своју мобилност и технолошку предност.

У наредним данима ћемо видети линије фронта али врло могуће да ће бити виђено оно што нико није очекивао и ако правци делују врло јасно.

ОТВОРИЛА СЕ НОВА ЛИНИЈА НА ФРОТНУ: Поново јуришају украјинске снаге (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА