Најновије

Русија и Кина преко Србије ратују са Европом!

БЕОГРАД - Руски државни функционери експресно су одговорили на оптужбе ЕУ и Немачке да уцењују Србију подршком коју јој дају поводом Косова, али и испорукама гаса.
(фото worldreview.info)

(фото worldreview.info)

Пре неколико дана канцеларка Ангела Меркел изјавила је да је забрињава руски утицај на Србију, што су појаснили парламентарци Бундестага тврдећи да Русија покушава да нас уцени. Уследио је одговор портпарола руског министарства спољних послова Александра Лукашевича, који је изјавио да је неприхватљиво уцењивати Србију да уведе санкције Русији и то условљавати придруживањем ЕУ. - Санкције су апсолутно непријатељске. Посебно су неприхватљиве методе које користе наше европске колеге присиљавајући друге земље да нам уведу санкције. Овакви методи су далеко од цивилизације -рекао је Лукашевич. И Алексеј Пушков, председавајући у Одбору за спољне послове руске Државне думе, каже да је ЕУ та која уцењује Србију. - Проблем за Србију је то што неће ускоро ући у Европску унију. Уколико крене стазом санкција против Русије сада, само ће се повиновати уцени, нико је неће примити у ЕУ због овога за годину дана - казао је Пушков. С друге стране, комесар за суседство Јоханес Хан јуче у Београду није инсистирао на питању санкција Русији, иако је претходних дана било изјава да треба да се одредимо. - Чуо сам Вучићев став, који је кристално јасан, а то је да је пут Србије пут ка ЕУ. Кад сте члан ЕУ, учествујете у процесу доношења одлука - казао је Хан, додајући да ће наша земља у наредним данима и месецима сигурно отворити неко од преговарачких поглавља.
Прочитајте још:

ШЕШЕЉ: Подела или да се цела Босна врати Србији!

ДАЧИЋ: „Ко је Шешељ данас“?

Премијер Александар Вучић је још једном поновио оно што говори и у Москви и Вашингтону, Бриселу, Београду. - Одлуке које се тичу Србије и наших грађана се доносе у Београду Ми немамо три политике нити две политике. Србија води политику у интересу грађана, наш циљ је пут у Европску унију, нећемо уводити санкције Русији, поштујемо украјински територијални интегритет. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА