Најновије

"Вучићу обезбеђење глумило одушевљен народ" (ВИДЕО)

БЕОГРАД - Српска радикална странка тврди да је током шетње премијера Александра Вучића са Бакиром Изетбеговићем по центру Београда било ангажовано обезбеђење да "глуми одушевљени народ".
Вјерица Радета (Фото: Милан Лучић)

Вјерица Радета (Фото: Милан Лучић)

- Она јучерашња парада, која је заправо била парада за Ангелу Меркел, није, нажалост, нимало умањила срамоту коју је Србија доживела, када је Вучић одлучио да 11. јула оде у Поточаре. Уместо што се шетао по Београду са бројним обезбеђењем, које је глумило одушевљени народ, могао је, и требало је, да проговори и о Насеру Орићу рецимо или о другим злочинцима, јер чињеница је да за злочине над српским народом, да за велики, огроман број злочина над српским народом још нико није одговарао - рекла је Вјерица Радета на конференцији за штампу СРС-а. Она је најавила да ће СРС на годишњицу окупације РСК одржати протест у Београду. - Ове године се навршава 20 година од окупације Републике Српске Крајине и хрватске усташке акције „Олуја“, у којој је, уз помоћ и уз подршку Сједињених Америчких Држава и великих западних сила, протерано више од 300.000 крајишких Срба и убијено више од 3.000 цивила. Тим поводом Српска радикална странка ће обележити овај, за цео српски народ тужан, догађај, тако што ћемо 5. августа у 17 часова одржати протестне демонстрације испред Хрватске амбасаде у Београду. Радета је рекла да Шешељ нема сазнања о плановима и намерама Владе Србије о његовом евентуалном изручењу Хагу. - Знате да је, на предлог Владе Републике Србије, Хашки трибунал одлучио да сва комуникација између Владе Републике Србије и Хашког трибунала буде тајна за Војислава Шешеља, тако да ми заиста не знамо да ли се ту нешто дешава, да ли они шаљу неке налоге, да ли ови нешто траже. Једноставно, ми не можемо ништа о томе да знамо осим, ако одлуче, када дођу да га хапсе, тада ћемо сазнати да се нешто дешавало - објаснила је Радета.
Прочитајте још:Угљанин: Неопходна резолуција о геноциду„Скупљање пара за Новорусију уместо хране и опреме смрди на злоупотребу“
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА