Најновије

ЛАВРОВ ДАО ОПАСНО ТУМАЧЕЊЕ: Достава Ф-16 авиона је сигнал да је НАТО спреман на све!

Русија ће снабдевање Украјинe борбеним авионима Ф-16 сматрати намерним сигналом НАТО-а да је спреман на све па и у "нуклеарној сфери", рекао је министар спољних послова Сергеј Лавров и додао да ће амерички авиони бити уништени на исти начин као и све друго наоружање украјинске војске и неће променити ситуацију на фронту.
Лавров

Лавров

Амерички ловци Ф-16 су дуго били главна испорука у оквиру такозваних заједничких нуклеарних мисија НАТО-а, стога Русија закључује да је снабдевање Кијева управо тим авионима намерни сигнал Алијансе у "нуклеарној сфери", објаснио је руски министар.

"Покушавају да нам објасне да су САД и НАТО спремни буквално на све у Украјини", истакао је Лавров, упозоривши да ће "ове летелице ће бити уништене, као и друге врсте наоружања које земље НАТО-а испоручују Украјини“ и да Ф-16 не може да промени ситуацију на фронту.

Запад, додаје Лавров, показује незаинтересованост за завршетак сукоба у Украјини, јер наставља да пумпа кијевски режим све деструктивнијим врстама оружја.

"Ипак се надамо да ће руско-белоруске војне вежбе са нестратешким нуклеарним оружјем, које се одржавају ових дана, уразумити наше противнике и да ће их подсетити на потенцијалне катастрофалне последице даље нуклеарне ескалације", поручио је шеф руске дипломатије.

Прочитајте ОВДЕ о покушајима отимачине српских светиња на Космету

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА