Најновије

ХУТИ ПОКАЗАЛИ СВОЈЕ ОФАНЗИВНЕ СПОСОБНОСТИ НА НЕБУ И НА ЗЕМЉИ: Лансирани дронови самоубице, погођен међународни аеродром!

Рој самоубилачких дронова које је покренуо Јеменски ваздухопловни савез, савезник Хута, напао је јужни саудијски аеродром Џизан у касним сатима 29. јуна.

Мини дрон (Фото: Јутјуб)

Бриг. Генерал Јахија Сари, гласноговорник јеменске групе, изјавио је да је неколико Касеф-2К беспилотних летелица (УАВ) погодило склоништа ратних авиона и неколико других војних положаја у међународном аеродрому Џизан.

"Наше снаге ће наставити да циљају све војне објекте и инсталације непријатеља, укључујући и аеродроме који се користе у војне сврхе, од којих ратни авиони и хеликоптери полећу да бомбардују Јемен, они се сматрају легитимним циљевима наших снага", рекао је гласноговорник у кратком разговору. Изјаву коју је објавио ТВ ал-Масирах.

Са њене стране, коалиција под водством Саудијске Арабије саопштила је да су њени системи ваздушне одбране пресрели беспилотну летелицу Хута преко Асира. Изјава коалиције није помињала никакве друге беспилотне летелице, што значи да су можда погодиле своје циљеве.

У последње две седмице, Хути су напали неколико стратешких објеката у јужном региону Саудијске Арабије, показујући њихове растуће офанзивне способности. Јеменске групе су извршиле своје нападе са самоубилачким беспилотним летелицама, прецизно вођеним ракетама и чак крстарећим ракетама.

Војска доживела пораз у покушају да поврати изгубљене градове! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА