Најновије

АМЕРИЧКИ СТРУЧЊАК НЕМИЛОСРДАН ПРЕМА СВОЈИМА: Руска морнарица ће уништити НАТО снаге на Црном мору!

Претња од сукоба између Русије и САД на Црном мору је сасвим реална, али руска морнарица ће уништити снаге НАТО-а у првим сатима сукоба, пише стручњак америчке морнарице Лајл Голдстајн у часопису „Нешенел интерест“.

Руска морнарица (Фото: Јутјуб)

У свом тексту за амерички часопис, он је дао своју претпоставку ко би био победник у случају рата између Русије и Сједињених Амерички Држава на мору.

Голдстајн је истакао да Вашингтон наставља да погоршава ситуацију и повећава степен напетости са Москвом, организујући војне вежбе Украјина – НАТО дуж руских граница.

Тако су у јулу на Црном мору завршене војне вежбе „Морски поветарац“, у којима је учествовало 19 земаља НАТО-а.

Он сматра да је у Азовском и Црном мору остало најмање 18 хиљада мина из времена Другог светског рата.

„Оне леже негде на дну и чекају свој тренутак“, написао је он.

„Вашингтон не схвата у потпуности опасност таквих маневара. Заправо, није тешко замислити рат између САД и Русије, који би почео због случајног потапања брода НАТО-а који учествује у војној вежби неексплодираном мином у тако опасним водама“, истиче он.

Према његовим речима, у случају таквог сукоба, снаге НАТО-а (са изузетком Турске) на Црном мору неће имати реалан војни значај.

Према Голдстајновим прогнозама, Русија ће у првим сатима рата уништити ове снаге, па су САД чак имале и среће што, према конвенцији из Монтреа, амерички носачи авиона не могу да прођу кроз турске мореузе. У супротном би их одмах уништиле руске подморнице, ракетни системи, ракетни чамци и морско ваздухопловство опремљено хиперсоничним противбродским ракетама, као што је нови систем „Кинџал“.

Говорећи о значају носача авиона, који се сматрају поносом и главном снагом америчке морнарице, аутор сматра да би Вашингтон требало да преиспита своју стратегију и, решавајући се њиховог култа, почне да развија подводно наоружање и најновије беспилотне летелице.

Прочитајте ОВДЕ како је пре 35 година могао да избије нуклеарни рат.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА