Најновије

РУСИЈА ПОКАЗАЛА НАЈНОВИЈЕГ ЛЕДОЛОМЦА: Ово је звер која ће бранити руске интересе на Арктику!

Напредни брод нове класе руских ратних бродова, тежак 8.500 тона "Иван Папанин", поринут је у Санкт Петербургу. Када буде стављен у службу, помоћи ће у одбрани руских интереса у арктичком региону.

Руски брод ледоломац (Фото: Јутјуб)

Овај последњи додатак руском војном арсеналу Арктика, представљен је у петак у Адмиралском бродоградилишту лучког града. Руски медији су брод за руску морнарицу новог дизајна прозвали „ратним ледоломцем“.

Радови на "Ивану Папанину" почели су у априлу 2017. године и очекује се да ће брод ући у службу 2022. или 2023. године. Ратни брод дугачак је 114 метара, а може се користити као патролни брод, тегљач или ледоломац. Труп јој је довољно јак да се носи са ледом дебљином до 50 цм.

Брод је наоружан крстарећим ракетама "Калибар" и топом 76,2 мм. Такође се може похвалити хелиодромом, хангаром за извиђачки хеликоптер и местом за два глисера класе "Рептор". Капацитет је 50 чланова мисије, мимо морнара и официра који управљају бродом, а аутономија рада је 60 дана, са могућношлу преласка 6000 наутичких миља.

Руска војска планира да користи вишенаменски брод за патролирање у њеним арктичким водама. Пресретнути уљези могу бити вучени у луку ради затварања без додатне спољне интервенције. "Иван Папанин" може такође служити као транспортни брод за осетљиве војне терете или као брод за подршку борбеној групи.

Руска морнарица већ има наменски ледоломац, "Илија Муромец", који је у служби од прошле године, али је брод за разлику од "Ивана Папанина" ненаоружан.

Амери брже дошли него што су отишли из Сирије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА