Најновије

АЛАРМАНТНО СТАЊЕ! НАФТА ПОСКУПЕЛА: Очекује се хитан споразум Кине и САД!

Цене нафте су данас порасле услед сигнала о напретку трговинских преговора између САД и Кине.

Делегације САД и Кине (Фото: Flickr)

На цену је утицали и позитивни економски подаци из обе земље, укључујући податке о запослености у САД и о кинеској производној активности.

Северноморска нафта "брент" поскупела је за 75 центи на 60,37 долара за барел, али је и даље на путу да ову недељу заврши у минусу од око 2,6 одсто, јавља агенција Ројтерс.

Истовремено, америчка "лака" нафта (WТИ) поскупела је за 84 цента на 55,02 долара за барел, и на путу је да укњижи недељни губитак од преко 2,8 одсто.

Анкета Ројтерса је показала да ће цене нафте остати под притиском у овој и наредној години, и да ће просечна цена "брента", према процени 51 економисте и аналитичара, износити 64,16 долара за барел у 2019. години и 62,38 долара за барел у 2020. години.

Друго Ројтерсово истраживање је показало да се производња у чланицама Организације земаља извозница нафте (ОПЕК) опоравила у октобру са осмогодишњег минимума, захваљујући брзом опоравку саудијске производње од септембарских напада на њену нафтну инфраструктуру.

Забринутост за глобални економски раст је данас спласнула, након што је амерички министар трговине Вилбур Рос изјавио да је иницијална фаза трговинског споразума са Кином у добром стању и да ће вероватно бити потписана средином новембра.

Бивша ЦИА шпијунка открива зашто увек стаје на жутом светлу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА