Најновије

КИНЕЗИ ИДУ У СВЕМИР: Кина жели да оснује економску зону између Земље и Месеца!

Како је планета Земља очигледно премала за економске амбиције Кине, Пекинг размишља о развоју трговине изван наше планете, те жели да створи економску зону у цислунарном простору до 2050. године.

Свемир (Фото: Јутјуб)

Нова зона покриваће простор у близини Земље и Месеца, као и између њих, рекао је Бао Вимин, шеф комисије за науку и технологију у Кинеској ваздухопловној научно-технолошкој корпорацији (ЦАСТ). Агенција је главни извођач националног космичког програма.

Пројекат би Кини могао донети око 10 билиона долара, објавио је државни лист "Сајенс енд технолоџи дејли", позивајући се на стручњаке из индустрије.

У извештају о развоју простора око Земље и Месеца, Бао је рекао да то поље има огроман економски потенцијал и да би због тога требало проучити поуздане, јефтине системе ваздухопловног транспорта између наше планете и њеног сателита.
 
Основна технологија требало би да буде готова до 2030. године, док се кључна технологија транспорта очекује да буде створена до 2040. године. До средине века, Кина би могла успешно да успостави космичку економску зону, према кинеском званичнику.

Кина убрзано развија свој космички сектор и проучава Месец последњих година. У јулу је приватна компанија "И спејс" (позната и као Пекинг интелстар глори спејс технолоџи) лансирала ракету-носач у првој успешној орбиталној мисији кинеске комерцијалне космичке индустрије. Прошле године Кина је лансирала своју сонду Чанге 4, која је успешно довела њен лунарни ровер на тамну страну Месеца 3. јануара.

Горбачов позива на уништење нуклеарног оружја! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА