Најновије

МИНИСТАР АНТИЋ: Односи Србије и Кине никад бољи!

Односи Србије и Кине су на историјски највишем нивоу. Имамо развијен партнерски однос две пријатељске државе који је базиран на међусобном разумевању и дугогодишњој сарадњи, али, пре свега, у последњем периоду и изузетно снажном таласу пријатељског односа између председника Си Ђинпинга и Александра Вучића, рекао је министар енергетике Александар Антић.

Александар Вучић и Си Ђинпинг (Фото: Јутјуб)

Делегација Србије боравила је у Кини И према речима министра Антића, наша земља је имала веома запажено учешће на Међународном сајму извоза EXPO у Шангају. Додаје да се на сваком кораку било видљиво пријатељство две државе И њених највиших фунцкионера.

- Србија је добродошла и у политичком и у економском смислу - истиче Антић.

Он каже да је била велика част за Србију што је на значајном међународном формату премијерка Ана Брнабић говорила на отварању EXPO Сајма у друштву председника Кине, Француске, премијера Грчке, и да су на тај начин кинески пријатељи показали колико су за њих значајни односи са Србијом.

Антић је додао да је одржан велики број политичких билатералних сусрета, од којих је најважнији разговор премијерке Брнабић и председника Сија. Кинески председник је рекао да ће лично учинити да односи две земље буду још снажнији и да ће прихватити позив Вучића и доћи у посету Србији током 2020. године.

Министар енергетике навео је важне сусрете са представницима битних кинеских компанија,који ће водити јачању постојећих или отварању нових перспектива за сарадњу. Једна од њих је компанија "Hikvision", у Хангџоуу, коју је српска делегација посетила, а која сарађује са кинеском компанијом Зиђин која је присутна у Србији.

 - Људ из "Зинђина" ћемо замолити да разговарамо са "Хиквисион" да размотре да свој РНД центар отворе у Србији – поручио је Антић.

Тачи следећи на листи Хага?! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА