Најновије

КИНЕСКИ КОРАК КА КРАЈУ РАТА: Укинуто ограничење увоза из Америке!

Кинеска царинска служба је саопштила данас да укида ограничења на увоз живинског меса из Сједињених Држава, и да та одлука одмах ступа на снагу.

Си Ђинпинг (Фото: Јутјуб)

Кинеско министарство трговине је крајем октобра најавило укидање готово петогодишњег ембарга на увоз перади из САД, али се тек сада, са објављивањем те одлуке на веб страници царинске управе, званично "отварају" врата за поновно успостављање трговине.

Одлука кинеских власти уследила је након што је америчка Управа за безбедност хране прошле недеље извршила измене у федералном регистру и одобрила увоз производа од перади добијених од живине заклане у Кини, подсећа агенција Ројтерс.

Кина је од јануара 2015. година забранила увоз америчке перади и јаја услед епидемије птичјег грипа, а увоз је исте године пао на петину увоза из 2014. године када је износио 390 милиона долара.

Увоз пилетине је ове године значајно порастао, при чему је само у девет месеци текуће године увећан за 47,6 одсто у односу на исти период прошле године, према кинеским царинским подацима. Вредност тог увоза је износила 9,2 милијарде јуана.

Израел прети упркос примирју! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА