Најновије

СВЕТ У НЕВЕРИЦИ: Русији забрањено учествовање на великим спортским догађајима четири године! Ево који су разлози!

Русији је изречена четворогодишња забрана учествовања на главним спортским догађајима, укључујући Олимпијске игре и фудбалски светски куп, након што је Извршни комитет Светске антидопинг агенције (ВАДА) данас одобрио санкције.

Русија (Фото: Јутјуб)

На састанку у Лозани дванаесточлани Извршни комитет ВАДА-е донео је мере против Русије које је претходно препоручио Жалбени комитет за поштовање организације, потврдио је шеф Руске антидопинг агенције (РУСАДА), Јуриј Ганус.

Потез долази након што се наводи да је Русија наводно манипулирасала подацима које је ВАДА-и доставила из московске антидопинг лабораторије у јануару.

Подаци су предати као део услова за враћање чланства РУСАДА-и након трогодишње суспензије због тврдњи о допингу, уз наводно учешће државе, а што Русија упорно негира.

РУСАДА је у понедељак поново проглашена несагласном и биће суспендована на период од четири године, што значи да се руска застава неће вијорити на следеће две олимпијаде, будући да је Међународни олимпијски комитет (МОК) потписник кодекса ВАДА-е. Руска застава такође неће бити дозвољена на наредном Светском фудбалском првенству у Катару 2022. године, уколико се Русија пласира у финале.

Међутим, чини се да је Русија спремна да избегне забрану која се захтева у неким квартовима, јер ће спортисти који нису умешани у било какве допинг оптужбе моћи слободно да наступе на такмичењима као неутрални.

Мађарска шаље појачање у КФОР! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА