Најновије

МАСКЕ ДОЛЕ: Кина постиже велики напредак у борби против коронавируса

Кинеска ситуација за спречавање и контролу епидемије наставља да се побољшава, бележећи велики напредак у тренутној фази, рекао је у петак портпарол здравствене комисије.

Чланови медицинског тима из кинеске провинције Ђиангки привремено скидају маске за групну фотографију након церемоније затварања у привременој болници Вучанг у Вухану, у централној кинеској провинцији Хубеи, 10. марта 2020. године. Фото: Xinhua/Shen Bohan

Са копненог дела Кине пријављено је у четвртак осам нових потврђених случајева, а пет их је у провинцији Хубеи, епицентру епидемије, рекао је Ми Фенг, портпарол Националне здравствене комисије на конференцији за штампу у Пекингу.

Сва три нова случаја изван провинције Хубеи ушла су ван копна, чиме је укупан број увезених случајева на 88, рекао је Ми.

Од четвртка, укупно 21 регион на нивоу провинције и Сињиангов производни и грађевински корпус нису видели нове домаће случајеве више од 14 дана, док је шест региона на нивоу провинције више од једне недеље пријавило нове домаће случајеве, каже Ми.

Ово је комплетна кинеска стратегија сузбијања ЦОВИД-19, више ОВДЕ.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА