Најновије

НИЈЕ БИЛО СПАСА НЕПРИЈАТЕЉСКОЈ ПОДМОРНИЦИ: Руске корвете наоружане Ураном успешно пратиле и уништиле мету!

Руска морнарица уништава непријатељске подморнице у новим војним вежбама.

Подморница (Фото: Pixabay)

Посаде бродских корвета Пројекат 20380 Стерегушчиј и Сообразитељњи претраживале су, откриле и уклониле  непријатељску подморницу током вежби, саопштила је у четвртак прес-служба Балтичке флоте.

„Током заказаних тактичких вежби, посаде корвета Стерегушчиј и Сообразитељњи су извршиле низ борбених мисија за обуку на мору. Конкретно, они су практиковали заједничке мере за тражење, откривање и уклањање подморнице “, наводи се у саопштењу прес-службе.

Бродске посаде идентификовале су и започеле пратити подводни циљ уз помоћ сонарних станица, након чега је подморница намерно уништена торпедним оружјем, каже се у саопштењу.

„Поред мера противподморничког ратовања, посаде корвета вежбале су заједничко маневрисање, интероперативност и комуникацију између бродова и одржавале радијацијску, хемијску и биолошку заштиту и контролу оштећења брода“, саопштио је прес-уред.

Биро за поморство (Санкт Петербург) је осмислио како да изврши пратњу “зелене воде” (наутички, вода која доспе на бродску палубу приликом олуја и снажних таласа) и нападе, да патролира обалним водама и пружи ватрену подршку у амфибијским нападима.

Корвете Пројекат 20380 носе за главно наоружање противбродски ракетни систем Уран и ракете земља-ваздух Редут. Такође су наоружани 100 мм артиљеријским пушкама А-190 и 30 мм ракетним системима противваздушне одбране малокалибарског система АК-630. Корвете могу носити хеликоптер Ка-27.

Шта је биолошки рат против Русије сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА