Најновије

ВУХАН ПОНОВО ОТВОРЕН! Прослава у граду који је био епицентар пандемије!

Главни град кинеске провинције Хубеи у коме се први пут појавио нови корона вирус, од данас је поново отворен након 76-дневне блокаде.

Кина (Фото: Јутјуб)

Град са преко 11 милиона становника, који је најтеже погођен вирусом корона у Кини, прославио је своје поново отварање поноћном игром светала.

Власти су отвориле путеве који воде из града и дозволиле људима да напусте град аутомобилом. Вухан је од 23. јануара био практично изолован од света због епидемије вируса корона, а саобраћај са градом био је потпуно обустављен.

Бројне породице су раздвојене кад је град затворен, а сада кад су укинута ограничења путовања, поново се могу окупити. Пре него што је град поново отворен, централна кинеска провинција Хубеј саопштила је да ће наставити да спроводи мере против вируса Ковид-19, иако је њен главни град Вухан укинуо забрану путовања.

Факултети, основне и средње школе, средње стручне школе, техничке школе као и вртићи целе провинције ће наставити са одлагањем почетка полугодишта, наводи се у обавештењу.

Ху Шугуанг, председник Кинеског народног политичког консултативног савета града Вухана, рекао је да је контрола и спречавање епидемије и даље приоритет града Вухана, и да би становници требало да буду у приправности.

Он је нагласио да, иако не постоји случај заразе, опасност од вируса још није прошла.

-Задатак контроле и превенције остаје кључан - закључио је Ху.

Док им Путин шаље авионе помоћи, САД кује опасан план! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА