Најновије

ПОЗНАТО ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ РУСКОГ ПРЕМИЈЕРА: Лече га посебним препаратима!

Зa време мајских празника Руска гарда је почела да тражи оне који се не придржавају самоизолације у парковима и шумским масивима помоћу хеликоптера и дронова. Снимци непослушних грађана начињени из ваздуха, предају се полицијским контролама на земљи који хватају "храбре".

Михаил Мишустин (Фото: ria.ru)

Разлог за такве акције и кажњавање је тај што се у Москви и Подмосковљу рапидно повећава број заражених корона вирусом. У минулих 24 сата забележено је у Русији 10.633 нових случајева заражених, док је 58 људи умрло. До сада је у Русији 134.687 особа заражено тим вирусом а од тога је умрло 1.280. Сада је Русија по броју заражених претекла Француску која има 130.979 инфицираних особа.

Главни санитарни лекар Русије проф. Др Ана Попова је изјавила да је сасвим могуће да се изолација продужи до јуна ако грађани буду ових дана кршили правила самоизолације и број заражених буде растао.

Портпарол руског премијера Михаила Мишустина саопштио је да се он налази на специјалном одељењу Централне клинике у Москви. Његово стање се оцењује као средње-тешко. Он и даље телефоном комуницира са члановима владе и ради на документима. Како пише Телеграм-канал База Мишустину дају посебан амерички препарат који је мало токсичан.

Главни кардиолог Русије Сергеј Бојцов предложио је да се пооштре мере карантина и самоизолације. По њему раст броја заражених није само због знатно већег броја тестираних него и слабе дисциплине грађана. Руска влада је дозволила својим произвођачима маски, заштитних одела, али и респиратора да их извозе јер их сада имају сасвим довољно за своје потребе.

У подмосковљу од 12. маја уводе обавезу да се мора носити маска, а до сада је то била само препорука.

Садашња ситуација се негативно одразила поготово на оне са слабијим нервима. У Подмосковљу у граду Озјори (Језера) један тамошњи становник је нарушио правила самоизолације шетајући пса на недозвољеном месту. После препирке са полицијом извадио је нож и ранио полицајца.

Руси праве нове "убице сателита"! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА