Најновије

ОВАКВОГ НЕПРИЈАТЕЉА НИКАДА НИЈЕ ИМАО: Трампу прети најгори сценарио баш из кућне изолације!

Само шест месеци преостаје до председничких избора, а очигледно је да два кандидата нису имала једнак положај у игри, пише "Euractiv" и пита се "може ли Бајден срушити Трампа никад виђеном кампањом из кућне изолације".

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Док је тренутни председник САД-а Доналд Трамп свакодневно ступао пред медије на позорницу уз чланове радне групе за борбу против ковида 19, Џоа Бајдена је пандемија оставила готово у сенци.

Подршка Бајдену је у почетку одговора на здравствену кризу у марту расла наспрам Трампа. Више него очигледно је било да су свакодневни Трампови бламирајући иступи одвратили многе бираче у страху за властити живот, пише овај портал. Али страх за властити живот је са 30 милиона незапослених Американаца усред коронакризе прешао са здравствене на економску сферу.

Протести који су позивали на отварање земље поновно су ојачали Трампа. Он се није можда показао најбољим за вођење здравствене кризе, али могао би се показати бољим за вођење оне економске приликом које раднике охрабрује да се осећају као ‘’ратници’’ док излазе на посао и тиме покрећу економију.

Популарност кандидата можда најбоље показује анкета Ројтерса/Ипсоса објављена у уторак 5. април. Тренутно би 43% посто регистрированих бирача подржало Бајдена, док би њих 41% подржало Трампа. Бајден је водио са 6 постотних бодова у сличној анкети прошле недеље, и с 8 бодова у анкети проведеној од 15 до 21. априла. Према анкети, 45% Американаца одговорило је да је Трамп погоднији за отварање радних места док њих 32% сматра Бајдена бољим кандидатом. Њих 37 посто би одговор на пандемију коронавирусу препустило Трампу, а 35 посто јавности Бајдену.

Чува га Тајна служба

У изолацији, далеко од бирача и одвојен од главних стратега Бајден дане социјалне дистанције проводи у свом дому у Скрантону, граду у савезној држави Пенсилванији. Чува га Тајна служба, а пар поузданих сарадника помаже му у свакодневним активностима. Ретки посетиоци носе заштитне маске и рукавице. Кандидат демократа, који је служио као потпредседник у вријеме мандата Барака Обаме суочава се с најтежом кризом коју није искусио нити један ранији кандидат у председничкој кампањи. Он не може путовати како би наставио класичну кампању, његови сарадници не могу промовисати програм од врата до врата нити одржавати кампањске наступе.

Али то није спречило 77-годишњег Бајдена да своју кампању претвори у виртуалну те да се редовно јавља путем друштвених мрежа.

Бајдену не предстоји само тест дефинисања агенде већ и комуницирања јер упитно је допиру ли његове објаве до старијих бирача које је освојио на предизборима у ‘’аналогној кампањи’’. Иако је Бајден досегао велики број пратилаца на мрежи и даље постоји дигитални јаз између двојице кандидата.

"Wall Street Journal" се пита може ли Бајденов дигитални батаљон постићи Трампов ниво у шест месеци? Он има 1,9 милииона следбеника на Фејсбуку и 5,3 милијуна на Твитеру. Трамп има око 15 пута више следбеника на обе платформе - 29,2 милиона и 79,4 милиона Трамп је имао седам пута више интеракција на друштвеним медијима - 620 милионанаспрам 87 милиона код Бајдена. Друга Трампова бројчана предност је она финансијска. Трамп и даље располаже са 187 милионадолара више за кампању.

Русија запретила да ће бранити своју територију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА