Најновије

ШПИЈУНСКИ СКАНДАЛ НА РЕЛАЦИЈИ ВАШИНГТОН - ПЕКИНГ! Амери ухапсили кинеског официра! За ово су га оптужили

Кси Ванг, научни истраживач и официр Народноослободилачке војске (ПЛА) Народне Републике Кине, ухапшен је на међународном аеродрому у Лос Анђелесу, док је покушавао да напусти Америку и врати се у Кину

Кинеска војска (Фото: Јутјуб)

Према судским документима и жалби која је у понедељак саопштена, Ванг је ушао у Сједињене Државе 26. марта 2019, након што је у децембру 2018. добио вишеструку улазну визу Ј1.

Разлог посете је било спровођење научног истраживања на Калифорнијском универзитету у Сан Франциску. Наводи се да је Ванг давао лажне изјаве у апликацији за визу. Конкретно, у својој молби за визу Ванг је изјавио да је био ванредни професор медицине у ПЛА-у, од 1. септембра 2002. до 1. септембра 2016. године.

Након привођења, испоставило се да је Ванг још увек техничар "нивоа 9" у ПЛА-у, запослен на војном универзитету. Наводно је Ванг добијао стипендију и од Америке и од Кине, користећи се лажним информацијама.

Такође, према судским документима, утврђено је да је Ванг поверљиве информације са истраживања копирао и преносио назад у Кину, али је и копирао материјале америчких професора са намером да се та истраживања спроводе у Кини.

Током истраге установљено је да је Кинески мајор обрисао све поруке из телефона пре него што је стигао на аеродром.

За сада га терете за превару са визом, а ако га осуде прети му 10 година зарвора и казна од 250.000 долара. Почетак суђења че чекати у притвору, док ФБИ спроводи даљу истрагу.

Шеф НАТО-а издао драматично упозорење западном свету! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА