Најновије

"НИСАМ СМЕО ДА ГА ОСТАВИМ НАСАМО СА ПУТИНОМ": Болтонова књига тресе Америку, излазе прљави детаљи о Трампу!

У свом интервјуу за Еј Би Си Њуз, бивши саветник за националну безбедност, Џон Болтон, говорио је о својој књизи "Соба у којој се све догодило", откривајући шта ће читаоци моћи да науче о изборимима у спољној политици америчког председника Доналда Таумпа.

Доналд Трамп и Владимир Путин (Фото: flickr)

У светлу своје надолазеће књиге, бивши Трампов саветник Џон Болтон открио је у интервјуу зашто се плашио да америчког председника Доналда Трампа остави самог са руским колегом Владимиром Путином током самита 2018. године у Хелсинкију.

Болтон је рекао да је то зато што "ни у једном тренутку нисмо знали шта ће он (Трамп) рећи".

"Ни у једном тренутку нисмо знали шта ће да каже. Сада сам врло сигуран да се ништа није десило у разговору један на један. Али то значи да смо се извукли без повреда по америчке интересе. Сигурно нисмо остварили напредак у интересима ", рекао је Болтон.

Болтон је током интервјуа такође рекао да верује да Путин мисли да се "може играти са њим [Трампом]", хвалећи руског председника како је "паметан" и "чврст".

"Мислим да Путин мисли да може да се игра са њим. Мислим да је Путин паметан, тврд. Изузетно добро игра лошу руку. Мислим да види да овде није суочен са озбиљним противником. И ради на њему ", рекао је Болтон.

Самит 2018. године одржан је у Хелсинкију у јулу те године између Путина и Трампа, обележавајући њихов први билатерални састанак, где се расправљало о разним питањима од обостраног интереса. Према анкетама, преко 73 одсто Американаца који су учествовали у анкети верује да је самит победа за Русију.

Прочитајте ОВДЕ зашто Русија гомила борбене авионе у Сирији.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА