Најновије

ШАМАР ЗАПАДУ! Кина предузима контрамере против четири америчка медија!

Кина је затражила пословне информације од четири америчке медијске компаније укључујући АП, као одговор на сличне захтеве Вашингтона према кинеским медијима.

Кина (Фото: Јутјуб)

Портпарол министарства спољних послова Кине Жао Лијан најавио је да АП, УПИ, ЦБС и НПР имају рок од седан дана да попуне изјаве о запосленима, финансијским операцијама, власништву имовине и другим питањима.

"Треба истаћи да је поменута мера Кине потпуно неопходна контрамера и сасвим легитимна одбрана од неразумне репресије америчке стране над кинеским новинским агенцијама у САД", рекао је Жао на конференцији за новинаре.

Трампова администрација је у јуну додала четири кинеска медија на листу организација које се сматрају "страним мисијама" због њихових веза са владом и Комунистичком партијом.

Та одлука приморала их је да смање број запослених у САД.

Жао је рекао да недавна америчка политика штети угледу кинеских медија, утиче на њихов рад и озбиљно се меша у нормалну људску комуникацију између САД и Кине, преноси АП.

"Кина тражи од САД да одмах промени свој курс, исправи своје грешке и заустави политичку репресију и наглашава да не разумне рестрикције према кинеским медијима", рекао је Жао.

Какве је услове Вучић добио од Русије? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА